Suositut tekstit

keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Naisia ja artisokkaa

Happy-Go-Lucky -elokuvan pääroolissa ihastuttanut Sally Hawkins esiintyy Nigel Colen ohjaamassa elokuvassa Tehtaan tytöt.

Artisokka on herkullinen kasvis, mutta nyt en puhu siitä. Muistutus siis kaikille, että ensi viikon torstaista sunnuntaihin Helsingissä on jälleen jokavuotiset Artisokka Film Festivalit! Kyseessä on naiselokuvien festivaalit. Lipunmyynti alkaa ylihuomenna.

Festivaalin nimi tulee Federico Fellinin mestariteoksesta La Strada - Tie (Italia, 1954). Festivaalin nimi oli ennen "Nainen vai artisokka". Fellinin elokuvan tapahtumapaikkana on kiertävä sirkus, ja pellenä esiintyvä Matto sanoo Gelsominalle: "Are you sure you are a woman? You look like an artichoke."

Gelsomina elokuvasta La Strada
Festivaalin tapahtumiin kuuluu myös Artisokka-klubi Mbarissa ensi viikon torstaina ja "Näyttelijästä ohjaajaksi" -keskustelutilaisuus ensi viikon lauantaina.

Löytyihän joukosta yksi lesboaiheinenkin elokuva! Leanne Pooleyn dokumentissa The Topp Twins - Untouchable Girls (Uusi-Seelanti, 2009) pääosassa ovat uusiseelantilaiset siskokset. He ovat urheasti julkilesboja ja kantaaottavia country-muusikoita punaniskojen keskellä.

The Topp Twins - Untouchable Girls
Jos muistatte täällä aikaisemmin kertomastani Tennispalatsin uudesta taidenäyttelystä "Samaan aikaan Intiassa", niin siellä oli valokuvia intialaisista hijroista, transsukupuolisista naisista. Valokuvissa esiintynyt hijra on esillä myös Thomas Wartmannin dokumentissa Between the Lines: India’s Third Gender (Saksa, 2005).  
Between the Lines: India’s Third Gender

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti