Suositut tekstit

keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Suloinen Suomenlinna

Naistenpäivän ruusumme, kiitos ne Kampin kauppakeskuksessa antaneelle tasa-arvoministeri Stefan Wallinille.
Suomenlinna on kauneimmillaan kesällä, mutta on siellä talvellakin mukava reippailla! Keksin viime vuoden helmikuussa ystäväni Annan kanssa Suokin tarjoamat talvimahdollisuudet.

Tänään Suokissa olisi ollut kauniimpaa kun aurinko paistaa... Eilen oli kuitenkin pilvisestä säästä huolimatta Vilman kanssa hauskaa matkata lautalla, kiertää koko luminen saari ja lounastaa aivan lauttasatamassa olevassa Suomenlinnan Panimossa, jonka vieressä on auki oleva taidegalleria. Panimon sienirisotto on muuten herkullista!

Vietimme eilen tapahtumarikkaan naistenpäivän, sillä kävimme Vilman kanssa myös aamukahvilla Kauppatorin kauppahallin kahvilassa (koska myöhästytin meidät lautasta ja ne menevät talvella vain tunnin välein...), kaakaolla Kampin Kaakaopuussa, ostoksilla Eerikinkadun elokuvapuodissa ja Orionissa katsomassa Monte Carlon lemmikin (aikaisemmassa päivityksessäni on elokuvan arvio).

Nyt lähden kipi kapin kahvilaan, moi! 

Valokuviani Suomenlinnasta:

Japanilaiset turistit eivät uskaltaneet kivuta jäiselle ja tuuliselle mäelle, mutta me uskalsimme!
näkymä Kuninkaanportilta
Tuuli niin että otsatukkani karkasi.
Suomenlinnan Lelumuseo onkin talvella kiinni.
söpöjä sorsia jäällä, kuvattuna lautan ikkunasta

3 kommenttia:

  1. Kivoja kuvia Suomenlinnasta. Saari lumoaa aina. Siihen ei kyllästy koskaan.

    Jäät näyttävät jo aika heikoilta. Vielä pari viikkoa sitten jäätä pitkin pääsi kävelemään melkein Harmajalle. Me lähdettiin Ursulan rannasta ja kierrettiin Harakkasaari. Oli aika jännää.

    VastaaPoista
  2. Totta, Suomenlinnaan ei kyllästä! :) Suokki on suosikkipaikkojani Helsingissä. Kävin siellä viime vuonnakin muutaman kerran retkellä.

    Luin eilen lehdestä, ettei jäillä kävelyä Helsingissä enää suositella kun jäät alkavat jo sulaa. Mäkin olen tänä vuonna pari kertaa kävellyt Vilman kanssa aurinkosäässä jäillä juuri Kaivopuiston edustalla. Olemme lähteneet jäille Cafe Carusellin kohdalta ja nousseet Uunisaarelle. Aukealla jäällä on oma mystinen, rauhallinen ja vähän epätodellinen tunnelmansa.

    VastaaPoista