Suositut tekstit

keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Aito meksikolainen ruokaelämys keskellä Helsinkiä

Café de Nopalissa on mielikuvituksellinen ja persoonallisen meksikolainen sisustus.
Olihan se pakko testata, tämä mediassa ja internetissä paljon kehuja saanut uusi kahvila-ravintola Café de Nopal, josta saa AITOA meksikolaista ruokaa. Paikka on sopivasti kotiani lähellä Punavuoressa Lönnrotinkadulla, aivan Ruttopuiston vieressä. Sinne pääsee kävellen Kolmen Sepän patsaaltakin vähän yli viidessä minuutissa.

Kävin tänään Café de Nopalissa lounaalla kaverini Juhan kanssa. Olimme ensimmäisinä paikalla jo kun paikka avattiin yhdeltätoista, koska olimme lukeneet, että suosion takia ruokaa on saanut odottaa jopa tunnin ajan. Erikoista on, että ovessa ei lue ravintolan aukioloaikoja (nettisivujen mukaan paikka on auki arkisin klo: 11-19 ja viikonloppuisin kiinni). Tarjoilija kertoi sitten meille, että lounasta saa tilata vasta kello 11.30 alkaen... No, nautin sitten odotellessa aamiaiseksi kupin meksikolaista kaakaota, joka oli hyvääääää. Herttainen tarjoilija kertoi, että värikkäät kupit on tuotu Meksikosta.

Olimme aluksi ainoat asiakkaat, mutta heti puoli kahdeltatoista paikka oli täynnä viimeistä pöytää myöten. Asiakkaina oli trendikkään näköisiä nuoria aikuisia. Saimme silti ruuan nopeasti, alle vartissa. Ruoka oli tosiaankin suussasulavaa, tulista ja raikasta. Annos oli juuri sopivan kokoinen, ei mikään ähkyn aiheuttava jättiläisannos. Tosin kolmessa lounasvaihtoehdossa oli kaksi kanavaihtoehtoa ja yksi porsaanlihavaihtoehto. Ehkä kasvissyöjät olisivat saaneet samat annokset pavuilla, en tiedä. Nautin ruuan päälle kahvin, joka ei kuulunut lounaan hintaan. Kahvi oli kyllä erinomaista, sillä Café de Nopal oli saanut pitää paikalla aikaisemmin olleen italialais-portugalilaisen Café Poston kalliit kahvilaitteet.

Värikkäältä sisustukseltaan Café de Nopal tuo mieleen Iso-Roobertinkadun superihanan meksikolaisen Llama-baarin.
Tässä Café de Nopalissa istumassa Juha ja minä... ei kun...
Yksityiskohta Café de Nopalin sisustuksesta: meksikolaiset painija-nuket!

4 kommenttia:

 1. Ah, taas mun on pakko kommentoida sun ravintolapostausta! Mäkin kävin Nopalissa ja olin kyllä todella ilahtunut! Vihdoinkin aitoa mex-mexiä Helsingissä. Kun mä olin lounaalla, listalla oli kasvisvaihtoehto (juusto-paprikatäytteisiä enchiladoja) mutta käsitin, että paikassa ollaan muutenkin tosi joustavia ja tehdään mielellään myös listan ulkopuolisia vaihtoehtoja.

  VastaaPoista
 2. Arvasinkin, että sä olet varmaan käynyt Nopalissa! Me ei eilen edes saatu käteemme listaa, vaan tarjoilija vain luetteli meille kolme lounasvaihtoehtoa, mikä oli vähän erikoista. Mutta, kuten säkin kirjoitit, niin mex-mex-ruoka on suussasulavaa!

  VastaaPoista
 3. Haha, ihana kuva teistä! Lähdittekin aika juhlavalla linjalla arkilounaalle.

  Tätä blogia kannattaa kyllä ehdottomasti pitää silmällä, jos haluaa pysyä kärryillä kaupungin uutuuksista! Tosi monista sun esittelemistä jutuista en ole kuullutkaan.
  Hyvää työtä.


  Niina

  VastaaPoista
 4. Juu, pidämme Juhan kanssa yllä tyylikkyyttä ja arvokkuutta. Kunnollinen nainen ei lähde lounaalle ilman lierihattua ja puuhkaa.

  Kiitos paljon kauniista sanoistasi, Niina! <3 Sanasi todella lämmittävät mieltäni. On kiva tietää, että kirjoituksistani on iloa ja hyötyä muille. :)

  VastaaPoista