Suositut tekstit

keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Älä alistu homofobialle!


Maanantaina alkoi muutamien kristillisten järjestöjen mediakampanja "Älä alistu!", joka kehottaa nuoria "eheytymään" biseksuaalisuudesta ja homoseksuaalisuudesta. Jos klikkaat tätä, niin pääset kampanjan kotisivuille, joilla on myös kymmenen minuutin video 20-vuotiaasta Annista, joka on "eheytynyt" biseksuaalisuudesta ja on nyt pojan kanssa kihloissa.

Kampanjan mukaan monet nuoret alistuvat median ja yhteiskunnan luomille paineilla olla tietynlainen ja toimia vastoin omia syvempiä tunteitaan. Media saa epävarmat nuoret hyväksymään homosuhteet ja elämään homosuhteessa.

Siis anteeksi mitä?!? Anna mun kaikki kestää. :-D

Tämä kampanja ei onneksi nykymaailmassa saa puolelleen kuin kourallisen seurakunta-aktiiveja, mutta silti tämä on jälleen takapakkia kehityksen ja tasa-arvon tiellä. On outoa, että kirkko (tai oikeammin kristilliset ääriryhmät) jatkuvasti kokevat vähänkään normista poikkeavat seksuaalisuuden ja rakkauden näin uhkaavina voimina.

Ensinnäkin: Enemmistö nuorista kokee olevansa heteroita ja elää heterosuhteessa tai tavoittelee heterosuhdetta. Ketään ei painosteta homouteen! En ole koskaan kuullut sellaisesta tapauksesta, että joku itku kurkussa oleva heteronuori olisi pakotettu homouteen... Enemminkin homoja ja biseksuaaleja yhä painostetaan elämään kaapissa ja heidän identiteettiään kyseenalaistetaan. Koulussa moni teini-ikäinen homoseksuaalia kokee syrjintää ja kiusaamista, ei niinkään ihailua tai kadehdintaa homoutensa takia. Suurin osa homoista salaa homoutensa koko teini-ikänsä ajan, koska pelkää hylätyksi tulemista kaveri- ja perhepiirissä ja kiusaamista.

Toiseksi: Raamatussa ei mainita sanallakaan lesboja, eikä edes miesten välisiä rakkaussuhteita. Ainoastaan siellä kielletään miesten väliset raiskaukset. Jeesus oli vähemmistöjen ja sorrettujen puolella, ja hänen sanomansa olivat rakkaus ja suvaitsevaisuus. En usko, että Jeesus olisi nykyaikana homovastainen.

Kolmanneksi: Tämä kampanjahan nimenomaan kehottaa nuoria alistumaan ulkopäin annettuihin ohjeisiin ja kieltämään aidot tunteensa.

Neljänneksi: Eikä tällainen mauton kampanja ole vastoin Suomen lakia? Lain mukaanhan homous on normaalia eikä kansaa saa yllyttää mitään tiettyä ryhmää vastaan. 

Viidenneksi: Ei ole mitään pahaa siinä, jos joku utelias hetero teini-iässä tai myöhemmin kokeileekin homosuhdetta. Siinä on kuitenkin kaksi ihmistä omasta vapaasta tahdostaan.

Kuudenneksi: On olemassa paljon kristittyjä homoseksuaaleja, jotka hyväksyvät homoutensa. Tämä kampanja on loukkaus heitä ja heidän läheisiään kohtaan.

Seitsemänneksi: Jos mediassa käsitellään homoutta ja positiiviseen sävyyn, niin se ei automaattisesti tee heteroista homoja. Kukaan ei ole niin vaikutuksille altis, sillä silloinhan identiteettimme vaihtuisi joka päivä ollessamme kosketuksissa mediaan. Homoksi tai biseksuaaliseksi synnytään. Media ei voi käsitellä vain valtaväestön asioita ja jättää muiden asiat näkymättömiksi.

Älä alistu! -kampanja on vaarallinen, koska se osoittaa sanomansa nimenomaan epävarmoille ja itseään etsiville nuorille, jotka jo ennestään saattavat kipuilla samaan sukupuoleen kohdistuvien tunteidensa kanssa. Lisäksi juuri tällaiset kampanjat, jotka julistavat homouden olevan väärin, lisäävät kiusaamista. Onneksi suurin osa ei-seurakunta-aktiiveista on vain hörähdellyt tällä kampanjalle...

Kuinka nämä kristilliset järjestöt voivat olla näin elämästä vieraantuneita ja elää yhä kuin 1950-luvulla? He ovat järkyttyneet siitä, että homo- ja biseksuaaleilla alkaa nykymaailmassa olla yhä enemmän samat oikeudet kuin muilla ihmisillä ja että homojen ei enää tarvitse olla yhteiskunnassa näkymättömiä. Jopa vähemmistö voi näyttää pelottavan suurelta, jos itse haluaa koko vähemmistön katoavan maailmasta. Kuitenkaan vähemmistön oikeuksien lisääminen ei vähennä oikeuksia muilta ihmisiltä.

Ainoa hyvä puoli kampanjassa on se, että se on taas saanut suuret joukot eroamaan kirkosta samoin kuin Yle Kakkosen homokeskusteluilta syksyllä. Lue Hesarin eilinen uutinen aiheesta. Henkilökohtainen mielipiteeni on, että uskonnot - tai vielä tarkemmin sanottuna uskonnolliset järjestöt - ovat saaneet aikaiseksi paljon enemmän pahaa kuin hyvää. Ennen kaikkea fundamentalismi on aina pahasta. Uskonnolliset ääriliikkeet ovat luoneet vääräuskoisten ja vähemmistöjen vainoja, vihaa, rasismia ja irrationaalisia sääntöjä eli muuttuneet oman sanomansa irvikuviksi.

5 kommenttia:

 1. Just näin! Hyvin sanottu! On ollut pöyristyttävää surata kuinka kiivasta taistelua homoutta vastaan käydään, ihan kuin jonkun henkilökohtainen seksuaalisuus olisi maailman suurin turvallisuusriski. Myös se että nämä homonegatiiviset ihmset kokevat, että heidän ihmisoikeuksiaan loukataan kun he eivät saa vapaasti loukata muiden ihmisoikeuksia...no se on vaan niin kieroa, etten enää pysy kelkassa ollenkaan!!!!!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Ipe! Ja olen myös samaa mieltä sun kanssasi. On tosiaan outoa, että kaikkien maailman isojen vääryyksien ja oikeiden ongelmien keskellä kirkko jaksaa yhä uudestaan tehdä kampanjoita homoseksuaalisuutta vastaan...

  VastaaPoista
 3. Elisa, kiitos hyvistä pointeista. Ja kiitos että käsittelit tätä aihetta, itse olen kuullut kampanjasta vain nimellä enkä tiennyt että se sisältää tällaista roskaa, itse asiassa en siis tiennyt kampanjasta mitään. Munkin pitää käsitellä tätä aihetta mun seuraavassa blogissa, niin paljon tuli mieleen sanottavaa. Ai helvetti, olen ihan järkyttynyt!

  VastaaPoista
 4. Kiitos sanoistasi, Jasmin! Hyvä tietää, että sain levitettyä lisää tietoa tästä rasistisesta kampanjasta, jotta sitä myös käsitellään enemmän ja tuomitaan julkisesti.

  Viime viikolla Hesaria lukemalla mulle selvisi kampanjasta vielä lisää, kuten että sitä epäiltiin kostoksi Anni Sinnemäen aloittamalle Kaikki muuttuu paremmaksi -kampanjalle.

  VastaaPoista
 5. Se Kaikki muuttuu paremmaksi kampanja oli todella tervetullut! Tosi kipeetä jos Älä alistu oli sille vastalause :/

  VastaaPoista