Suositut tekstit

sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Elisan kokkikoulu: cookiepopsit

Mun ja Vilman leipomat sydämelliset cookiepopsit  <3
Tänään on vuorossa myös vähän erilaista kulttuuria... ruokakulttuuria leipomisen muodossa!

Tein eilen Vilman kanssa kokkausillassamme jälkiruuaksi appelsiini-maitosuklaa-pipari-popseja. Suklaaherkkuja oli mukava nauttia kahvin kanssa samalla kun katsoimme mun luona leffaa.

Popsit ovat ihanteellisia tarjottavia myös vaikka kotibileisiin, koska ne ovat halpoja ja nopeita tehdä ja niitä tulee kerralla tehtyä suuria määriä. Lisäksi reseptiä voi muokata loputtomiin vaihtamalla keksilajia, tuorejuustomakua, suklaalaatua ja koristeita. Mieleeni tuli, että tämä on esimerkiksi erinomainen tapa käyttää joulusta ylijääneet tylsät piparit ja miksei myös suklaalevyt, joihin on jo kyllästynyt.

Löysimme googlettamalla ohjeen Viikuna-blogista. Viikunan ohjeessa on suklaa-turkinpippuripopseja, jotka kuulostavat myös suussasulavilta. Vaihdoimme kuitenkin eilen suklaakeksit kardemumma-pipareiksi, tavallisen tuorejuuston appelsiininmakuiseksi sekä tumman- ja valkosuklaan tilasta otimme maitosuklaata emmekä käyttäneet turkinpippureita. Koristeiksi valitsimme karkkisydämet, joita mulla oli kotona ennestään. Lisäsimme taikinaan myös jo avaamastani Mozart-pullosta pari isoa ruokalusikallista suklaalikööriä.

Eli kaikki aineksemme olivat: kardemumma-piparit, appelsiinituorejuusto, maitosuklaalevy, suklaalikööri ja sydänkoristeet.

Onko sinulla jotain omaa hyvää popsi-reseptiä?

Viikunan kirjoittama teko-ohje: "Murenna suklaakeksit hienoksi muruksi. Lisää tuorejuusto ja turkkarit joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta pieniä n. 10 g kokoisia palloja ja nosta ne jääkaappiin viilentymään.  Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Nosta pallo haarukan päälle ja valele suklaata lusikalla pallon päälle. Koputtele haarukkaa kulhon reunaan, niin saat ylimääräisen suklaan pois. Nostele pallot leivinpaperille toista haarukkaa apuna käyttäen. Jos haluat koristella pallot, tee se heti ennen kuin suklaa alkaa jähmettyä. Nosta valmiit pallot kylmään kovettumaan. Nautiskele! Säilytä pallot jääkaapissa!"

Tässä aineksemme, jotka kokonaan käyttämällä saimme tehtyä noin 30 kappaletta popseja.
Jos ei omista survinta, niin piparit saa helpoiten murskattua laittamalla ne pienen pakastemuovipussin sisälle ja kaulimalla tai pusertelemalla pussia.
Taikinapallot saa kuorrutettua sulassa kuumassa suklaassa lusikan ja haarukan avulla.
valmis jälkiruoka-annos sydämellisiä piparipopseja! Nam.

2 kommenttia:

  1. Kiitti Elisa! Linkittäminen on okei :) Herkullisen näköisiä oli teidänkin popsit :P

    VastaaPoista
  2. Oi kiitos! Ja mainiota, että linkittäminen ei haitannut. :) Täytyy toistekin vierailla blogissasi saamassa leipomisideoita...

    VastaaPoista