Suositut tekstit

sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Ihanan rumaa!

Nuo silmät, nuo silmät! :-D
Jos haluat nähdä poikkeuksellisen hyvää piirrosjälkeä, mene elokuviin katsomaan Rango! Tässä on animaation tulevaisuus.

Kävin perjantai-iltana Vilman kanssa Tennispalatsissa katsomassa Rangon (USA 2011) ja syömässä klassikoksi kohonneessa Villa Thai -thairavintolassa Bulevardilla.

Rango ja Dirt-kaupungin asukkaat ratsastavat kanoilla.
Seikkailukomediassa lemmikkinä akvaariossa elänyt kameliontti Rango joutuukin autiomaahan, jossa hän päätyy Dirt-nimiseen eläinten lännenkaupunkiin. Rango on kaunosieluinen amatööri-näyttelijä, joka joutuu nyt kovisten maailmaan. Väärinkäsityksen vuoksi arasta Rangosta tulee kovana jätkänä pidetty sankari ja seriffi, kunnes hän oikeastikin pelastaa veden puutteesta kärsivän kaupungin ja saa tytön.

Rangossa on surrealistisiakin unikohtauksia.
Animaation silmiinpistävin piirre on se, että kaikki hahmot ovat mahdollisimman rumia ja tylyjä. Tämä ei ole perinteinen prinsessa- eikä kissanpentutarina. Tai oikeammin omaperäisen Rangon hahmot ovat ruman söpöjä. Katsoimme tietysti originaaliversion, jossa Rangon äänenä on Johnny Depp. Rango vilisee viittauksia kuuluisiin lännenelokuviin. Siinä nähdään jopa animoitu Johnny Depp kohtauksessa, joka viittaa elokuvaan Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa. Valkokankaalla vierailee myös animoituna kaikkien cowboyden isä, Clint Eastwood. Hykerryttävän hauskassa tarinassa on suuri määrä mainioita henkilöhahmoja, tai siis eläinhahmoja. Animoijat oikein briljeeraavat taidoillaan näyttäen mitä hienoimpia kuvakulmia ja kunnianhimoisempia yksityiskohtia. Hauskuuden kruunaa meksikolainen pöllöjen musiikkiyhtye, joka kertoo Rangon tarinaa.

"Welcome amigo, to the land without end
The desert and death are the closest of friends.
We sing of his courage in the briefest of song,
pay close attention, he won't be here long…"

Priscilla-pikkutyttö on ylisöpö!

5 kommenttia:

 1. Suosittelen! Sä osaisit varmasti arvostaa animaation huumoria.

  Rangossa on myös animaatioilla harvinainen piirre, että mennään päähenkilön pään sisälle ja kuullaan hänen ajatuksiaan. Syntyy hupaisa ristiriita, kun hassun näköinen kameliontti pohtii filosofisia asioita.

  VastaaPoista
 2. Joo, joskus kohdalle tulee ihan mahtava animaatio tai mahtavalta vaikuttava animaatio ja innostus!! Eniten tykkään kyllä nukkeanimaatioista ja haluaisin tehdä sellaisen/sellaisia joku päivä itsekin.

  Heh, kuulostaa hauskalta toi päänsisällemeno :)

  VastaaPoista
 3. Nukkeanimaatioita näkee tosiaan nykyään harvoin. Niitä tehdään enimmäkseen lapsille, niin kuin Nalle Luppakorva. Pidän kyllä itse eniten animaatioista ja katsonkin niitä paljon. Mutta, hyvälle aikuisten nukkeanimaatiolle olisi siis kysyntää!

  VastaaPoista
 4. Niin, on muuten totta että nukkeanimaatiot varmaan mielletään sellaiseksi että niitä tehdään eniten lapsille. Itse olen nähnyt viime vuosina taas vain aikuisille suunnattuja nukkeanimaatioita niin katson itse asiaa vähän eri kantilta. Esim. viime vuonna näin Tampereen elokuvajuhlilla Ranskalainen animaatio-näytöksen jossa oli upeita vanhoja nukkeanimaatioita ja tänä vuonna näin samaisilla festareilla Tatu Pohjavirran pari ihanaa nukkeanimaatioita.

  VastaaPoista