Suositut tekstit

perjantai 6. toukokuuta 2011

Suomalaista outoutta parhaimmillaan

Kari Tykkyläisen taiteen innoittajia ovat naisten sääret ja pitkät sukat.
Nyt on löytynyt kyllä kaikista hauskoin dokumentti: Siuruan Rubens (ohjaus Erkki Määttänen).

Dokumentti tuli tällä viikolla televisiosta, ja sitä katsoessani nauroin lähes kippurassa. Hassua, etten ollut koskaan aikaisemmin kuullut Kari Tykkyläisestä, jolla on Youtubessa yli tuhat videota ja niillä yli kymmenen miljoonaa katselijaa ympäri maailman. Youtube on jälleen luonut uuden tähden.

Tykkyläinen on pohjoisen köyhä taiteilija, joka tekee hullujen videoteosten lisäksi maalauksia ja veistoksia. Ensiksi miestä pitää naisten hameenhelmojen perässä juoksevana kylähulluna, mutta sitten piirtyy esiin vapaa sielu, jonka huumorintajua, aitoutta, rohkeutta ja kekseliäisyyttä voi vain ihailla. Jotain Tykkyläisen ennakkoluulottomuudesta kertoo sekin, että keski-ikäinen mies keksii hyödyntää taiteensa levityksessä nuorten suosimaa Youtubea.

Tykkyläisessä yhdistyvät tavallisuus ja outous. Siinäpä ihminen, joka tekee juuri niin kuin huvittaa ja uskaltaa elää epäsovinnaisesti.

Dokumentti on vielä viiden päivän ajan nähtävillä Yle Areenalla.

4 kommenttia:

 1. Kuulin tästä dokkarista! Kiinnostavaa, pitää katsastaa tuo jos ehdin.

  VastaaPoista
 2. Suosittelen! Siinä vasta persoonallinen mies! :-D

  VastaaPoista
 3. Heh, tuli flashback kun aloin kattoa tota ja kyllä; olinhan aloittanut sen ja jättänyt kesken Tampereen filmifestareilla maaliskuussa, olin vain unohtanut missä olin kuullut tästä. En kyllä saanut tälläkään kertaa katsottua loppuun. Mä olen kuuluisa asioiden/leffojen/minkä tahansa kesken jättämisestä.

  VastaaPoista
 4. Ja täältäkin on Jasu kadonnut toinen kommenttisi! :( Pirun tekniset ongelmat!

  VastaaPoista