Suositut tekstit

lauantai 28. toukokuuta 2011

Kiseleffin talo on nyt suomalainen ja trendikäs


Kiseleffin talon alakerran aulassa on nyt uusi iso kahvila, sekä yläkerrasta löytyy pieni Patisserie-leivoskahvila.
 Kävimme eilen Vilman kanssa tutustumassa uudistettuun Kiseleffin taloon (sisäänkäynti Senaatintorilta), joka avattiin pitkän remontin jälkeen tämän viikon torstaina. Paikan käsityöläis- ja antiikkiluonne on muuttunut enemmän design-painotteiseksi, mikä näkyy myös nousseissa hinnoissa. Kävin ennen tekemässä usein lahjaostoksia Kiseleffin basaarin persoonallisissa puodeissa. Kuitenkin esimerkiksi nyt Jukka Rintalan puodin alakerran lifestyle-osiossa myytävät sisustustavarat ja korut ovat kohtuuhintaisia - ja hyvin veikeitä. Lisäksi basaarissa on tarjolla muun muassa ekologisia vaatekauppoja, lahjapuoteja ja luomukauppa, jossa myydään esimerkiksi koivunmahlaa vesipulloja muistuttavissa pitkulaisissa pulloissa (tietääkö kukaan, mihin koivunmahlaa muuten käytetään, heh?).

Oikeastaan kaikki uuden Kiseleffin tarjoamat tuotteet ovat suomalaisia ja paikka on alleviivatun modernia Suomi-desingiä. Ja mikäs siinä, onhan sitä kiva ostoksillaan tukea suomalaista suunnittelua. Basaarin yläkertaan avataan muuten pian jännän näköinen baari!

Kiseleffin basaari on ulkopuolelta vielä hyvin vaiheessa... Myös osa puodeista on vielä kiinni ja remontin keskellä. Kesällä tähän vallihaudan paikalle pitäisi tulla Cafe Engelin iso terassi!


Teehetki, Mustikkapiirakka, Mansikkakakku, Meri, Koivu... ihania kynttilöiden nimiä ja tuoksuja!
 Basaarin yläkerrassa on tyylikäs ja edullinen leivoskahvila Patisserie, suosittelen! Kahvilassa on kaunis katiskasta tehty linnunhäkin näköinen kattolamppu ja seinillä koivutapetti, ja tuotteetkin myydään pahvirasioissa, joiden kuvio tuo mieleen koivun kaarnan. Paikka pitävät kaksi nuorta miestä, Teemu ja Markus, ja heidän leipomistaan voi ihailla lasiseinän takaa. Kaikki leipomotuotteet ovat siis aivan tuoreita.

Saimme Patisseriesta 8 eurolla 7 ranskalaista suussa sulavaa Macaron-leivosta. Kuva on tosin otettu Aleksi 13:n 5. kerroksen uudessa ja isossa Cafe Factoryssä, jossa nautimme ruuan jälkeen jälkkäriksi kahvit ja mukanamme kulkeneet Macaronit.  
Heinäkuun 1. päivänä avataan muuten Kesäkino Engel eli elokuvia pääsee taas katsomaan romanttisesti myöhäisillan näytöksissä ulkona Engelin sisäpihalla.

13 kommenttia:

 1. Kiseleffiä googlaamalla löysin blogiisi :)
  mielestäni paikkaa ei aivan täysin voi sanoa suomalaisen designin riemuvoitoksi nykyisellään - Pilgrimin korut lienevät alkujaan tanskalaisia ja etnisiä, kansainvälisiä tuotteita myyvä liike on eri asia kuin suomalainen design. Sinällään kummankaan mainitsemani liikkeen tuotteissa ei ole mitään vikaa, ainoa vain, että niitä on paha mennä mainostamaan kovaan ääneen tuolla aiemmin mainitsemallani fraasilla.

  Kiseleffin remontin tieltä siirtyneet käsityöläiset löytyvät nykyisin Bockin talosta, Aleksi 20 ;)

  VastaaPoista
 2. Olet oikeassa, siellä myydään myös varmaan ulkomaalaisia tuotteita. En itse edes huomannut Pilgrimmin koruja enkä käynyt etnisiä tuotteita myyvässä liikkeessä. Päällimmäiseksi mielikuvakseni Kiselleffin basaarista jäi suomalaisten putiikkien, kahviloiden (ei ulkomaalaisten kahvilaketjujen) ja tuotteiden suuri edustus, mutta se ei tosiaan ole koko kuva basaarista.

  Kiitos tuosta Bockin talon vinkistä! Hauska myös tietää, mitä kautta uudet ihmiset löytävät blogini. Tervetuloa vain lukemaan ja keskustelemaan. :)

  VastaaPoista
 3. Itse kävin kääntymässä Kiseleffissä eräänä iltana juuri ennen sulkemisaikaa. Aika ehkä oli syynä siihen että paikka vaikutti kovin aavemaiselta. Talo oli hiljainen ja synnytti jotenkin mielikuvan yksityisen lääkäriaseman odotustilasta. Oma mielipiteeni on että talossa oli enemmän henkeä ennen muutosta Suomi-designin lippulaivaksi. Hienoa on että Suomalaiselle designille löytyy nyt oma paikka ihan Helsingin keskustasta, mutta kovasti toivon että taloon saataisiin enemmän "elämää", jottei Suomidesignista jää vierailijoille liian pönäkkää kuvaa!

  VastaaPoista
 4. Tykkäsin itsekin enemmän aikaisemmasta Kiseleffin talosta, joka oli kodikkaampi ja runsaampi. Tämä uusi on tosiaan vähän kliininen ja autio. Kenties nykyiseen on haluttu enemmän avaruutta ja tyylikkyyttä, vaikka vanha versio olikin persoonallisempi. Joka tapauksessa olen iloinen, että Kiseleffin talo on taas auki! :)

  VastaaPoista
 5. Tuleekohan Cafe Engelille ollenkaan sitä isoa eurooppalaistyylistä terassialuetta Aleksanterinkadun varrelle tänä kesänä...? Nyt tietyöt ovat ohi, mutta kadulla nököttää vain muutama hassu pöytä. Ja niinkuin sitä terassia odotin, mahtavassa ympäristössä.

  VastaaPoista
 6. Olinkin jo ehtinyt unohtaa koko luvatun terassin! Näköjään korjaustyöt ovat todella myöhästyneet, mikä on tosin tyypillistä. Hyvällä lykyllä saamme terassin loppukesästä, tai sitten pitää odottaa ensi kesään... Näkymä terassilta tulee kyllä olemaan vaikuttava!

  VastaaPoista
 7. Täytynee ensi kerralla kysäistä henkilökunnalta, jos jotain osaisivat sanoa. Olen kyllä tosi pettynyt jos luvattu terassi jää muutamaan penkkiin. Suurkirkko ja Senaatintori on niin hieno ja vaikuttava ympäristö, että kahvit sitä katsellessa maistuisivat taivaalliselta!

  VastaaPoista
 8. Heh, taivaallisilta tosiaan! Jäämme odottamaan paraatipaikan terassia...

  VastaaPoista
 9. Pieni korjaus.
  Kiseleffin talossa ei ole etnistä myymälää; myymälä myy eettisiä ja ekologisia tuotteita, ei siis etnisiä mikä on aivan eri asia :)

  VastaaPoista
 10. Hei!
  Onpa ihanaa ja erittäin yllättävää törmätä tämmöiseen blogiin ja bloggaajaan! Kyseinen eettinen ja ekologinen liike on nimeltään Ethic ja olen kyseisen liikkeen omistaja Heidi :) Etsin googlesta Kiseleffiin liittyviä asioita ja löysin yllättäen blogiisi. Vielä hassumpaa on, että jaan täysin samat harrastukset joita itsestäsi luettelit :D Tervetuloa ihmeessä käymään uudelleenkin Kiseleffillä ja tutustumaan lisää vaikka liikkeeseeni! Ja pahoitteluni; tämä ei ollut mainospuhe! ;) T. Heidi

  VastaaPoista
 11. Hei Heidi!

  Kiitos kommentistasi! Tosi kiva kuulla, että pidät blogistani - ja hauskaa kuulla, että jaan jonkun kanssa samat harrastukset. :-D Täytyy tosiaan vierailla toistekin Ethicissä ja etsiä sieltä vaikka hyviä lahjoja.

  Kauppasi saa ainakin mainosta blogissani, koska jostain mystisestä syystä tämä juttuni Kiseleffin basaarista on ollut blogini luetuin juttu jo viisi kuukautta putkeen! Ehkä Kiseleffin basaari vain kiinnostaa ihmisiä todella paljon. ;)

  VastaaPoista
 12. Kiseleffiä Googlatessa minäkin tänne tieni löysin. Kävin uudessa Kiseleffissä kaksi kertaa = ekan ja vikan. Ei oo tavis stadilaiselle se mesta enää.

  VastaaPoista
 13. Joo, huomasin että kun googlettaa Kiseleffin basaarin, niin google tarjoaa jo heti toisena sivuvaihtoehtona mun blogiani! Eli tätä juttua on kyllä luettu. :-b Olen itse käynyt pari kertaa Kiseleffin uudessa basaarissa, mutta voisin kyllä mennä toistekin.

  VastaaPoista