Suositut tekstit

torstai 5. toukokuuta 2011

Mistä näitä ihanan nimisiä kahviloita putkahtelee?

Café Cardemummassa on myös terassi.
Testasin tänään lounaalla ystäväni Viljan kanssa Kallioon helmikuussa avatun Café Cardemumman (Kaarlenkatu 15). Cardemumma sijaisee kolmosen, kasin ja ysin raitiovaunujen pysäkkien luona sekä suositun Villipuutarha-kahvilan vieressä (Villipuutarha on muuten taas avattu pitkän remontin jälkeen!). Kallio on tunnettu baareistaan, mutta kaupunginosan kahvilatarjonta on aina ollut vähän heikkoa. Onneksi viime vuosina Kallioonkin on alkanut tulla uusia kahviloita, ja vieläpä hyvin persoonallisia ja somia. Cardemummassa tarjoiltavat tehdään paikan päällä. Lounaaksi on keittoa, täytettyä patonkia ja tuoretiskiltä koottavaa salaattia.

City Cani -teos ja jälkiruuaksi nauttimani wanhanajan vaniljajäätelöpuikko.
* * * * *
Kahvilauutisia lisää, sillä Kaivopuiston rantaan on vappuna avattu Mattolaituri-niminen terassikahvila. Hienostunut pikkukahvila on ollut heti supersuosittu ja sieltä on luonnollisesti upea näköala merelle. Mattolaituri onkin hyvä ja moderni lisä Kaivopuiston perinteikkäille Café Carusellille ja Café Ursulalle. Mattolaituri on auki joka päivä klo: 9-18. Jo kahvilan slogan on houkutteleva: "Kahville, viinille ja syntisille teille." Aion kesällä istuskella Mattolaiturilla ja nauttia pienistä paheista.

Myös Punavuoreen Albertinkadulle on viime viikolla avattu uusi, pirteän limenvihreä Café Fresh. Tämän kahvilan nimi on tylsä ja jostain syystä englanniksi (kuulostaa vähän liikuntakeskukselta), mutta paikka saa plussaa siitä, että se on lähellä asuntoani ja näyttää värikkäältä. Olen vasta kävellyt kahvilan ohi, ja siellä näyttää olevan leipomoherkkuja notkuva tarjoilutiski...

Päivän Metro-lehti osaa myös kertoa, että ensi vuonna Hietalahden kauppahallin antiikkakaupat poistuvat ja tilalle tulee luomuruokapuoteja!! En koskaan ostanut mitään kauppahallin antiikkikaupoista, joten odotan jo innolla uusia ruokapuoteja.

Tuntuu, että Helsingissä avataan nyt koko ajan uusia kivoja paikkoja!

2 kommenttia:

  1. Olen itse iloinen tosta Café Cardemummasta kun se korvasi sen tilalla ennen olleen paskaisen baarin. Toivottavasti Roskapankin välitön läheisyys ei uhkaa millään tavalla kahvilan olemassaoloa - ei ihan ihannesijainti siinä mielessä toi.

    VastaaPoista
  2. No, Cardemumma ja Villipuutarha saavat tukea toisistaan Roskapankkia vastaan. ;)

    VastaaPoista