Suositut tekstit

perjantai 27. toukokuuta 2011

Poika joka on kuin eri planeetalta


Jos olet kiinnostunut transsukupuolisista nuorista kertovista elokuvista, niin käännä tänään telkkari auki ysiltä. Silloin nimittäin tulee TV1:ltä Neil Jordanin elokuva Aamiainen Plutolla (Breakfast on Pluto, K15, Irlanti 2006).

Tarina sijoittuu 1970-luvun Irlantiin ja kertoo Patrick Bradenista, pojasta joka haluaa olla tyttö. Ympäristön on vaikea hyväksyä koristautuvaa ja feminiinistä Patrickia.

Neil Jordan (s. 1950) on irlantilainen ohjaaja ja kirjailija, jonka aikaisemmatkin elokuvia ovat muun muassa The Crying Game ja We're No Angels. Aamiainen Plutolla pohjautuu Pat McCaben romaaniin. Yle1:n mukaan elokuva käsittelee samoja teemoja kuin Jordanin läpimurto-ohjaus The Crying Game: sukupuoli-identiteettiä sekä Irlanti-politiikkaa ja IRA:ta.

En ole itse (vielä) nähnyt kyseistä elokuvaa, joten en tiedä, onko se hyvä vai ei. Netissä Aamiainen Plutolla on saanut sekä haukkuja että ylistystä.

4 kommenttia:

  1. Juu, katsoin ja tykkäsin kyllä! :) Värikäs elokuva, ja päähenkilö oli sympaattinen ja persoonallinen. Harmi, että missasit sen, mutta kaipa elokuva tulee uusintana jossain vaiheessa. Monet YLEn näyttämät elokuvat tulevat uusintana Teemalta...

    VastaaPoista
  2. Itse olen tykännyt tästä leffasta. Cillian Murphy kuuluu lempinäyttelijöihini.

    VastaaPoista
  3. Kiva, että tykkäät leffasta myös. Kas, en tajunnutkaan että pääosan esittäjä on tehnyt noin paljon rooleja (tsekkasin äsken Wikipediasta). Olen nähnyt Murphyn ainakin Tytössä ja helmikorvakorussa, Cold Mountainissa sekä Batmaneissa.

    VastaaPoista