Suositut tekstit

keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Que me quiten lo bailao (He eivät voi viedä minulta hauskuutta)

Mahtavaa, että nyt on Euroviisu-viikko! Näittekö myös eilen ensimmäisen Semifinaalin? Huomenna tulee kymmeneltä toinen Semifinaali, ja lauantaina on itse päähäppening.

Otsikossani on siis Espanjan tämän vuoden viisukappale, joka kuvaa fiiliksiäni viisuvihaajien seurassa, hah. En ole koskaan innostunut lätkästä tai jalkapallosta, joten on hauskaa, että voin kokea kilpailun jännitystä ja kansainvälistä joukkohurmaa sitten seuraamalla viisuja. Onhan musiikki kiinnostavampaa ja monipuolisempaa seurattavaa kuin urheilu. :-b Viisuja seuratessa voi sekä hekotella ja päivitellä karmeille biiseille ja mauttomille asuille että ihailla upeita spektaakkeleja, yllättäviä koreografioita, valovoimaisia ja kauniita ammattiesiintyjiä sekä jammailla hyvien bile- tai tunnelmabiisien mukaan. Kevyttä ja mukaansatempaava camp-viihdettä ja näyttävää karkelointia, jota voi seurata ystävien kanssa kisakatsomossa - yhtä aikaa ironisesti ja tunteella. Ovathan viisut sateenkaariväen suosiossa yleisestikin...


Paradise Oscarin biisi yllätti mut eilen positiivisesti, koska se oli hienompi kuin muistin. Lisäksi taustalla kohonnut maapallo oli vaikuttava. Kivaa, että niin sympaattisen ja varman oloinen esiintyjä ja kaunis kappale pääsivät jatkoon. Ikävää taas se, että kisasta putosi jo Norjan soma tummaihoinen laulajatar, joka toi varmaan ensimmäistä kertaa viisuihin mukaan afrikkalaisia rytmejä.

Viisuissa nähdään tänä vuonna tuttuja kasvoja, kuten Saksan viime vuotinen Euroviisu-voittaja Lena jo nyt heti uudestaan (!) ja vuoden 1998 Euroviisu-voittaja, Israelin transsukupuolinen Dana International, joka kisaa huomenna toisessa semifinaalissa. Saksan Lenan video tuo vähän mieleeni Black Swan -elokuvan. Lisäksi kaksosia löytyy tänä vuonna kaksin kappalein eli Slovakian tyttöduo TWiiNS ja Irlannin poikaduo Jedward.

Dana International ei näytä vanhentuneen yhtään 13 vuodessa!
Seuraatko Euroviisuja? Kuka on suosikkisi tänä vuonna? :)

Serbian euroviisuedustaja Nina ja kappale Čaroban (Taianomainen)
Omia suosikkejani ovat muun muassa Serbia (supersöpö ja värikäs 70-lukulainen tyttöesitys ja laulajatar on kuin huippumalli Twiggy), Viro (tarttuva ja menevä pop-kappale ja suloinen tyttö), Irlanti (coolit kaksoispojat ja laulu kertoo huulipunasta!), Ranska (kaunis oopperakappale kaunisääniseltä pojalta, menee kuunnellessa kylmät väreet selkäpiitä pitkin), Israel (Dana International nyt on stara ja Dind Dong -kappaleen video on makea kaikessa naisellisuudessaan) ja Saksa (hei, se on jälleen ihana Lena!).

2 kommenttia:

  1. Itse olen aina yhtä ulkona euroviisuista, mutta täytyypä kehaista Saksan kappaletta. No, siitäkin tiedän vain sen takia että olin helmikuussa Berliinissä ja satuin olemaan sinä iltana hotellilla TV:n ääressä kun Lena voitti paikallisen euroviisukarsinnan. Biisi oli mahtava ja ainakin kyseisessä lähetyksessä esitys meni futurismin puolelle asuineen, ym. Hyvä Lena! Ja Dana is back, wohoo!

    VastaaPoista
  2. Moi Jasu, jostain syystä sun torstaina laittamat kommentit ovat kadonneet! :( Kai se johtui Blogspotin huoltotyöstä, koska myös kaikki kolme torstaina laittamaani päivitystä katosivat täältä vuorokaudeksi!

    VastaaPoista