Suositut tekstit

tiistai 12. huhtikuuta 2011

Viikonlopun ruokaherkkuja ja rientoja

Tuleva huvilani! Tahtoo! Sunnuntain kävelyretken ihastelun kohde.
Vietin romanttisen ja tapahtumarikkaan viikonlopun - ja nytpä tekin tiedätte sen. Siihen kuului perjantaina pienellä porukalla etkot Katajanokalla kaverini Tainan kommuunissa ja itse bileet Jenny Woossa. Viikonloppuna oli niin aurinkoista ja lämmintä, että oli pakko ulkoilla. Lauantaina nautin muruni kanssa ensimmäiset irtojäätelöt penkillä Espan puistossa (jäätelökojut eivät ole vielä auki, mutta Pohjois-Esplanadillahan on pieni Ben & Jerry's -jäätelöbaari, josta saa jätskiä mukaansa), selailimme sarjakuvia Akateemisessa kirjakaupassa, söimme illallisen Korkeavuorenkadun kiinalaisessa Tigerissä (kuulemma Helsingin paras kiinalainen, enkä ihmettele kehuja) ja kävimme Maximissa katsomassa Artisokka-festareiden dokumentin (Artisokka-festareista elokuvista on vielä tulossa oma päivityksensä) ja leffan jälkeen vielä öisellä jälkiruualla Hesessä... Sunnuntaina kävimme brunssilla ensimmäistä kertaa Ravintola Primulassa (Laivurinkatu 10, aivan Viiskulmassa), kävelyllä tuulisessa mutta aurinkoisessa Kaivopuistossa, kaakaolla Fazerin kahvilassa ja Maximissa katsomassa kaksi Artisokka-elokuvaa (tai mä katsoin putkeen kaksi ja Vilma yhden). Ehdin vielä sunnuntai-iltana lukea viikonlopun Hesarit.

Ensimmäinen annokseni Primulan brussilla. Primulan brunssi on aika perinteinen ja rasvainen ja yllättävän lihapainotteinen, mutta kyllä sillä hyvin nälkä lähtee. Jälkkäriksi oli kermaista mustikkarahkaa ja vohveleita hillolla.

Ravintola Primulan arvokkuutta (ei pidä sekoittaa vieressä olevaan Bar Primulaan, josta saa vain juomia)

herkullinen klassikko: Marianne-kaakaoni Fazerin kahvilassa
P.S. Kävin viime viikolla keittolounaalla Wanhan Kauppahallin Soppakeittiössä, jota voin myös suositella jos olet lounasaikaan lähettyvillä. Soppakeittiö unohtuu turhan helposti, vaikka sieltä saa ison annoksen herkullista keittoa (tarjolla on aina kolme päivittäin vaihtuvaa keittovaihtoehtoa: kasvis, kala ja liha) sekä lounaan jälkeen voi tehdä ruokaostoksia nostalgisessa kauppahallissa. Jälkkärikahvin nautimme ystäväni Samin kanssa vieressä Espan puistossa olevassa Ravintola Kappelissa, jossa oli vähän enemmän yksityisyyttä jutella kuin pikkuisessa Soppakeittiössä.

P.P.S. Arvatkaa mitä... Rikoin taas eilen kahvipannuni! Siis sen viime viikolla ostamani uuden! Lasipannu putosi aivan samalla tavalla lattialle kuin edellinenkin ja hajosi pirstaleiksi. En voi uskoa tätä tsäkää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti