Suositut tekstit

sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Sinisiä lauluja

levyni
Hain perjantaina Levykauppa Äx:stä kotiin Hercules & Love Affairin uuden levyn Blue Songs. Levyä ei voi kuunnella Spotifyssä, mikä innosti levyostoksen tekoon. New Yorkista kotoisin oleva "musikaalinen projekti" tekee kokeellista musiikkia ja house-musiikkia, joka on hyvin tanssittavaa.


Ensimmäinen levy Hercules and Love Affair (2008) räjäytti pankin ja sai monissa levyarvioissa tittelikseen vuoden 2008 paras levy. Se ammensi antiikin myyteistä, ja uusikin levy pysyy ikuisissa aiheissa. Laulujen sanoissa mikään ei viittaa nykypäivään. Myös levyn visuaalisessa tyylissä on saatu inspiraatiota antiikista, vaikka levy onkin hyvin pelkistetty. Ryhmän voi hyvin kuvitella esiintymässä New Yorkissa hipstereiden suosimalla pienellä vaihtoehtoklubilla. Blue Songs kuulostaa myös oikeaa tunnelmaa luovalta kutumusiikilta...

Ote kappaleesta Visitor, joka on innostava ja voimaannuttava laulu:

"Give up your quite life
Do what your instincts say
Drop the same old thing
Roll around and play"

Hercules & Love Affair on muuten tulossa elokuussa Flow-festareille! Täytyy harkita festaria (tästä ja myös muista syistä), koska mulla oli jo muutama vuosi sitten lippu "Herkun" keikalle Tavastialle, mutta myinkin lipun kun olin silloin niin flunssassa. 

Ensimmäinen video uudelta levyltä, todellinen bailubiisi, My House:


P.S. Turun matkan suunnittelu on edennyt hyvin, ja nyt paikoista on jopa runsaudenpulaa. :) Mutkia matkaan on tuonut se, että pääsiäisenä osa paikoista on kiinni, mutta onneksi moni (erityisesti sitten ruokapaikat ja baarit...) on myös auki. Odotan miten Vilma reagoi huomenna kun esittelen hänelle kolmen päivän superohjelmistoni, eh.

3 kommenttia:

  1. Joo, nyt itekin vihdoin kuuntelin tota Blue Songsia kun se tuli vihdoin spotifyhyn. Ei se rokannut niinkuin edellinen albumi! Mut Aerea Negrot oli laulajana mukava yllätys, bongasin naisen yhdestä dokkarista jonka näin Berliinissä ja kirjoitin sen nimen ylös. Se esitti aika hienon livekeikan siinä dokkarissa :)

    VastaaPoista
  2. Ai nyt se levy on kuitenkin kuultavissa myös Spotifysssä??? Ihme meininkiä. Ehkä ne ajattelevat, että innokkaimmat haluavat kuulla levyn heti ja ostavat sen, ja sitten sen voi laittaa jakoon Spotifyhyn.

    VastaaPoista
  3. Jeps, sieltä se löytyy. Olin itsekin ällikällä lyöty!

    VastaaPoista