Suositut tekstit

keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Iso Roba on nyt smoothie- ja jogurttiparatiisi

Varma kevään merkki on se, kun voi ulkoiluttaa smoothietaan.

Mulla on nyt herkullista päivitettävää, koska vierailin vihdoinkin eilen ensimmäistä kertaa Iso roobertinkadun pikkuisessa Caneli Cafe & Shopissa. Tämä uusi superfood-keidas on jo niittänyt paljon huomiota mediassa tyylikkyytensä, kodikkuutensa ja harvinaisen hyvän juomamenunsa ansiosta. Tarjolla on persoonallisia smoothieita, pirtelöitä ja erikoiskahveja, jotka kaikki cool mutta ystävällinen omistaja tekee tuoreista raaka-aineista tilauksen yhteydessä.

We Love Helsingin haastattelussa omistaja, englantia puhuva 29-vuotias iranilainen Nima Ehsani sanoo: ”Keho on temppeli. Onko ruoka sinulle polttoaine vai elämän nautinto? Syötkö voidaksesi kävellä vai syötkö siksi, että voit istua alas hyvässä seurassa ja antaa tuntien kulua? Ruoan täytyy tehdä hyvää ihmiselle.” Viisaita sanoja.

Nima Ehsani ja hänen puotinsa Caneli. Kuva Juuso Noronkoski.

Ostimme Vilman kanssa eilen molemmat ihanat mustikkaiset kaneli-smoothiet, jotka nautimme vieressä Koffin puistossa.
En tiedä, missä tynnyrissä olen viime kuukaudet elänyt (onko syynä pimennossa elämiseeni vain katoamiseni Facebookista?), sillä en ollut kuullutkaan, että Iso roobertinkadulle on avattu jo joulukuussa Kippo Frozen Yogurt! En edes ole huomannut pientä puotia, vaikka kuljen Iso Roban poikki useamman kerran viikossa (näköjään kävelen ihan ajatuksissani). 

Puodista saa siis mukaansa jäädytettyä jogurttia, joka maistuu ihan pehmikseltä. Jogurtin päälle saa valita marjoja, suklaapaloja, lakupaloja tai mysliä. Kippo mainostaa olevansa terveellisempi vaihtoehto viereisen McDonald'sin pehmiksille. Ennen jogurttiherkkua sai vain Tukholmasta, ja niin hyvää se on, että muistan tukholmalaisen jogurttibaarin yhä, vaikka vierailin siellä jo kesällä 2002...

Vierailin tänään Kipossa, jonka sisustus on pelkistetyn ja raikkaan suomalaishenkinen. Istumapaikkoja on vain muutama. Hinnat olivat kyllä yllättävän kovat, siitä miinusta. Maku oli silti koukuttava, kuin jogurttista jäätelöä. Paikka on lisäksi auki jopa klo: 10-19. Kesällä haen kyllä aina puistoevästä Kiposta!

Nappasin tämän kuvan Kipon Facebook-yhteisöstä.

Diana-puistossa tänään nauttimani Kippo-annos suklaapaloilla.
Lisää smoothie-uutisia. Erottajalla Greendress-vaatepuodin yhteydessä ollut Greenshake-smoothiebaari on lopettanut maaliskuussa. Greenshake avattiin vasta viime elokuussa enkä ehtinyt koskaan käydä siellä, mikä jäi harmittamaan, koska paikan isot kasvismoothiet käyvät täyttävyydeltään kuulemma lounaasta, ovat superterveellisiä sekä todella hyvän makuisia. MUTTA MUTTA. Greenshaken smoothieita alkaakin toukokuussa saada Iso Roobertinkadun Delishistä!!! Aivan mahtavaa. Delish on vielä auki lähes koko yön ja se on vielä himpun lähempänä kämppääni kuin Erottajan Greendress.

Toukokuussa alkaa smoothie-kesä!

2 kommenttia:

  1. Hola hei, luen tätä postaustasi vähän jälkijunassa, ja tuli mieleen että HURAA, espanjalainen llaollao-jäätelöbaari (http://www.llaollao.es/) on vihdoin rantautunut Helsinkiin! Harmi vaan tosiaan noi hinnat, llaollaossa mikään ei maksa yli neljää euroa! :P

    VastaaPoista
  2. Oi, olisipa täälläkin Espanjan hinnat...! Mutta hienoa, että kansainväliset ruuat (tai tässä tapauksessa herkut) tulevat Suomeenkin.

    VastaaPoista