Suositut tekstit

tiistai 11. lokakuuta 2011

Vinoilua

Tzädäm! Tässä tulee viime viikonlopun Vinokino-päivitys. Ajatelkaa, että Vinokino täytti nyt 20 vuotta! Kauanko olette käyneet siellä? Mä olen käynyt varmaan jostain vuodesta 2003, kai. Kaksi edellistä vuotta multa on tosin jäänyt täysin väliin muiden menojen takia. Nyt kävin sitten katsomassa kolme elokuvaa Andorrassa.

Kanadalainen "She Said Lenny" (8 min.) kertoo yllättivistä nettitreffeistä.
Naiskooste "And I am Me" sisälsi kahdeksan ulkomaalaista lyhytelokuvaa (yhteensä 107 minuuttia) naisrakkaudesta tai esimerkiksi siitä millaista on kun on kaksi äitiä. Lyhärit olivat hauskoja ja koskettavia, ja sisälsivät fiktiota ja dokumenttia. Mitään todella mieleenjäävää kooste ei kuitenkaan sisältänyt.

Bumblefuck, USA -elokuvan tyttöpari
Bumblefuck, USA (USA & Alankomaat 2011, K15) on realistinen, eteerisen kaunis, hidastempoinen ja pienimuotoinen elokuva. Hollantilainen Alexa matkustaa pieneen yhdysvaltalaiseen kylään, koska hänen homoystävänsä Matt on asunut siellä. Matt on tehnyt itsemurhan ja jostain syystä Alexa jää kesäksi hengaamaan kaupunkiin, josta ei tunne ketään ja jossa hänellä ei ole töitä. Hän lähtee yksin juhlimaan ja tutustuu humalassa lesboon taiteilijaan Jenniferiin. Alexa on pitänyt itseään heterona, mutta Jennifer kiehtoo häntä.

Tytöt ovat luonnollisen kauniita ja heillä on kiva tyyli. Alexa on aluksi söpö luonnonlapsi, mutta elokuvan edetessä enemmänkin raivostuttava, koska hän on niin päättämätön ja ailahtelevainen ja säätää niin paljon myös miesten kanssa. Leffan parasta antia ovat kauniit kesäpäivät ja kesäyöt, jotka tytöt käyttävät uimarannalla ja juhlimassa. Elokuva kuvaa hyvin vapaahetkien tärkeyttä ja kiinnostavaan uuteen ihmiseen tutustumisen kiehtovuutta.


Kerrankin lesboelokuva ilman pakollista miessuhdetta!! Leading Ladies (USA 2010, K13) kertoo kilpatanssista, siskoksista ja toisen siskon seksuaalisesta heräämisestä ja kaapista ulos tulemisesta. Toni on vaatimaton hissukka, joka elää kilpatanssijasiskonsa varjossa eikä ole koskaan suudellut ketään, mutta elokuvan edetessä Toni siirtyy varjosta valokeilaan. Toni ei ole enää oman elämänsä sivustakatsoja, vaan hän yllätyksekseen rakastuu ja vieläpä tyttöön. Hänen mitäänsanomaton ulkonäkönsäkin muuttuu poikamaisemmaksi ja coolimmaksi.

Leading Ladies on kuin perinteinen nuorisokomedia, mutta nyt vain lesboversiona. Se on myös musikaali, jossa on vauhdikkaita tanssinumeroita. Musikaalikohtaus ruokakaupassa menee vain mielestäni hieman yli, koska kaikki kassatytöt ovat siinä hutsahtavia vamppeja...

Elokuva on aika kevyt, mutta erinomainen kuvatessaan onnellista tyttöparia, joka vieläpä pysyy yhdessä. Miessäätöjen lisäksi elokuvassa ei myöskään ole pettämistä, itsetuhoisuutta, huumesekoilua, parisuhteen loppumista eikä muita lesboelokuvien synkkiä kliseitä. Olisin varmasti rakastanut tätä elokuvaa lukioikäisenä, mutta oli se nytkin kiva. Todellinen hyvänmielen elokuva! Lisäksi elokuva ruumiillistaa naisihanteeni poikatyttö-Tonissa ja hänen 1950-luvun tyyliin tyttömäisessä rakastetussaan Monassa, hih.

2 kommenttia:

  1. Heh tuon Bumblefuckin kävin itekii katsomassa. Ylleisössä oli mm. ohjaaja ja itse Alexan näyttelijä.

    Ps. ERITTÄIN raivostuttava henkilöhahmo!!!

    VastaaPoista
  2. Missä sä näit leffan, Hollannissako?

    Heh, olin katsomassa leffan Jasun kanssa, ja myös se oli samaa mieltä siitä, että olipa ärsyttävä pääosahahmo! Mä vielä siellä leffaa katsoessa mietin, että olenkohan mä ainoa, ketä tuollainen epästabiili player-hahmo ottaa kaaliin...

    VastaaPoista