Suositut tekstit

tiistai 18. tammikuuta 2011

Silli ja salaatti

Hyvää huomenta! 

Löysin eilen pitkästä aikaa netistä söpön (ja nautittavan pitkän) englannin kielisen Yu+Me Dream -sarjakuvatarinan, joka kertoo kahdesta toisiinsa ihastuvasta koulutytöstä. Tarina sisältää kaikkea jännittävää: haparointia, ensirakkauden huumaa, nunnien pitämän ankaran koulun, koulukiusaamista...

Yu+Me Dream 

Onnistuin eilen sattumalta löytämään netistä myös uuden sarjakuvatuttavuuden nimeltä Girlfriend Comics. Tarinat käsittelevät lesboja ja seksiä... Piirtäjä on nätti texasilainen 23-vuotias kokki Michelle Gruben, joka on naimisissa pitkäaikaisen tyttöystävänsä Sarahin kanssa. Michelle pitää myös blogia heidän elämästään.

Kilteimmästä päästä sarjakuvatarina Girlfriend Comicista...

Luin muuten eilen oikolukemastani elokuvakirjasta, että Helen Keller oli lesbo! Kuinka en ole koskaan ennen kuullut tästä!!! Kirjassa tosin sanottiiinkin, että Helenin lesboudesta on vaiettu elokuvissa. Siis kyseessä on vuonna 1880 syntynyt kuurosokea yhdysvaltalainen tyttö, josta on tehty lukuisia elämäkertaelokuvia. Meillä oli lapsena kotona Helen Kellerin lapsuudesta kertova piirrettykasetti. Heleniä pidettiin lapsena kehitysvammaisena, mutta hänen opettajansa Anne Sullivan opetti hänet kahdeksanvuotiaana puhumaan ja käyttäytymään ihmisiksi. Lopulta Helen valmistui yliopistosta, kirjoitti kirjoja ja oli kuuluisa älykkö, jonka elämänviisauksia yhä siteerataan. 


Helen Keller ja hänen opettajansa Anne Sullivan


* * * * *

Pekka Pekkala tiivistää eilisessä Hesarin kolumnissaan aika hyvin syyt, joiden takia itse lähdin pois Facebookista. Yleensä satunnaiset tuttuni päivittivät statuksiaan siellä kaikista aktiivisemmin joka päivä, mutta vain muutamat hyvät ystäväni.

* * * * *

Kävin eilen illalla frendini Linnun kanssa ensimmäistä kertaa Forumissa Apollo Street Barissa. Nautimme molemmat toastit ja cafe latet, ja minä myös tiramisun... Kuulin Linnulta, että Jenny Woossa on nykyisin uusi naistenklubi Tjejklubben, ja ensi viikon bileiden teemana on draama (ymmärrettynä kaikissa merkityksissään...) ja tv-sarja Kauniit ja Rohkeat!

Kävin eilen myös ensimmäistä kertaa Sörnäisissä uudessa thaimaalaisessa Tuk tuk -ravintolassa, lounaalla työkavereiden kanssa. Paikka oli pieni ja tyylikäs ja seisova pöytä oli hyvä.

 Linnu istuu Apollo Street Baarissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti