Suositut tekstit

perjantai 14. tammikuuta 2011

Docpoint ja Ava

Hei kaikille,

tänään alkoi Docpointin (25. - 30. tammikuuta) ennakkomyynti! Itse odotan vielä, että saan ensi viikolla työpaikan puolesta ilmaislippuja sinne...

Ajattelin mennä katsomaan paljon kiinnostavia lyhäreitä sisältävän kotimaisen oppilastyösarjan, jossa on dokumentit mm. sukupuolensa korjanneesta Marja-Siskosta ja suomalaisista kodittomista; kolmikymppisten suomalaisten miesten naisten metsästyksestä kertovan Sinkkuelämän säännöt (Suomi 2010); ranskalaisen Jean Painlevén lyhyiden mykkäelokuvien koosteen (mm. Blue Beard ja The Octopus); ja Irlannin katsotuimman dokumentin His & Hers (Irlanti 2009), joka kertoo miehistä heteronaisten elämässä eri ikävuosina. Jos ehdin ja jaksan, niin saatan myös käydä katsomassa esimerkiksi vaikeista perhesuhteista ja omien lasten taposta kertovan (juu, tosi pirteää...) dokkarin Kaivo (Suomi 1992), menestyvän muusikon värikkäästä taiteilijaelämästä kertovan The Extraordinary Life of José Gondález (Ruotsi 2010) ja kuuluisasta näytelmäkirjailijasta kertovan The Arbor (Iso-Britannia 2010).

Barbe bleue

* * * * *

Huomasin ulkomainonnasta, että huomenna avataan uusi televisiokanava! Sen nimi on Ava ja se on MTV3:n alaisuudessa. Ymmärsin niin, että Ava on aikaisemmin ollut maksullinen tv-kanava ja huomisesta alkaen se näkyy kaikilla kaapelivastaanottimilla. Tämä uusi kanava on suunnattu naisille, ja se muistuttaa kovin paljon jo kauemmin pyörinyttä Liv-kanavaa. Ohjelma tuntuu olevan suunnattu 20-40-vuotiaille heteronaisille, ja ennen kaikkea tarjolla on hömppää... Miksi naisille tarjotaan niin paljon tosi-televisiota ja visailuja?! Tosin joukossa tuntuu olevan joitakin ehkä ihan hupaisia ja tietoa tarjoavia ohjelmia, ja ehkä ohjelmatarjonta monipuolistuu avajaisviikonlopun jälkeen. 

Tänä iltana kymmeneltä tulee muuten taas Liviltä uusintana dokumentti Dawn kokeilee lesboelämää. Siinä kaunis ja utelias hetero(tai bi?)tyttö, journalisti Dawn Porter, muuttaa kolmen nätin lesbon kommuuniin. Dokumentti on avarakatseinen, kepeä ja positiivinen. Lisäksi täytyy vain todeta, että dokumentti näyttää kuinka ulkomailla isoissa cityissä lepakkobaari- ja deittailukulttuuri on täysin eri sfääreissä kuin Helsingissä... Siis siellä on teemabaareja vain naisille!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti