Suositut tekstit

keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Doo doo doo!

Juuri kun viime merkinnässäni  kerroin uudesta musiikkituttavuudestani Eliza Doolittelestä, niin kuulinkin, että tänään tulevat myyntiin liput Eliza Doolittlen keikalle Tavastialle naistenpäivänä 8. maaliskuuta! Lähteekö kukaan keikkaseuraksi? :-) Liput maksavat 28 euroa, ovelta 29 euroa.

Eliza Doolittle on vasta 22-vuotias englantilainen laulaja-lauluntekijä. 

* * * * *

Lisäksi kun kirjoitin viime merkinnässäni elokuvasta Aamiainen Tiffanylla, niin huomasin, että Gummeruksen kevään uutuuskirjoihin kuuluu Sam Wessonin teos Auringonnousu Manhattanilla,  joka kertoo Aamiainen Tiffanylla -elokuvan kulisseista. Herkullinen aihe!

"Auringonnousu Manhattanilla on tarina kaipuusta, unelmista ja elokuvista. Näyttelijä Audrey Hepburn haluaa perheen ja ajattelee näyttelemisen olevan vain väliaikaista. Kirjailija Truman Capote kaipaa äitiään ja hakee tämän korviketta New Yorkin kaduilta ja baareista. Kolhuja urallaan kokenut käsikirjoittaja George Axelrod puolestaan haluaa saada Hollywoodin sensuurikoneiston hyväksymään seksiä valkokankaalle. Nyt lukija pääsee kurkistamaan elokuvamaailman kulissien taakse, kun Sam Wasson kertoo herkullisen ja ajatuksia herättävän tarinan siitä, miten puritaanisuus, intohimo ja eleganssi yhtyivät toisiinsa elokuvassa Aamiainen Tiffanylla. Elokuvan myötä Hollywood ja koko maailma alkoivat nähdä naiset toisin silmin."


Audrey Hepburn elokuvassa Aamiainen Tiffanylla 

Kevään uutuuskirjoista silmiini osui myös Nemon kustantama Kasey Edwardsin omaelämäkerrallinen Kolkyt ja risana. Kirja kertoo väärien unelmien tavoittelusta.

"Kasey Edwards on saavuttanut kaiken haluamansa. Kolmekymppisellä uraohjuksella on unelmatyöpaikka, unelmapoikaystävä ja unelma-asunto. Silti hän ei halua nousta aamuisin sängystä. Hän vihaa työtään, työkavereitaan ja konttoriaan ja löytää lohtua vain lemmikkikaupan ikkunassa telmivien koiranpentujen katselemisesta."

* * * * *

Olen tässä katsellut siskoltani joululahjaksi saamaani dvd:tä lapsuuteni suosikin mestarietsivä Nikke Knattertonin seikkailuista. Nikke seikkaili alunperin jo vuosina 1950-1959 sarjakuvana lehdessä, luojanaan saksalainen Manfred Schmidt. Piirrossarja valmistui vuonna 1977 ja saapui Suomeen vuonna 1989. Sarjan ominaispiirteisiin kuuluu, että hahmot eivät puhu vaan kertojaääni selittää kaiken ja Niken liioitellut taidot kattavat kaikki mahdolliset elämänalueet, esimerkiksi hän puhuu kaikkia maailman kieliä ja osaa yhtä aikaa lukea kahta lehteä ja kuunnella kahta eri ohjelmaa.

En muistanutkaan, että sarjan naishahmot ovat niin seksuaalisia ja Nikke sellainen velikulta! Tämä pornahtava puoli meni lapsena jotenkin ohitse (tai sitten se on jäänyt muhimaan alitajuntaani tietyin seurauksin...). Toisaalta kuten dvd:n takakansiteksti sanoo: "Alati piippu suussa viihtyvä ja ruutukuosiin verhoutuva Knatterton on viihdyttävä ja etenkin putipuhtoisia amerikkalaisia salapoliiseja ja supersankareita mehukkaasti parodioiva hahmo."

Nikke ja hänen arkkivihollisensa, alamaailman suosiman Alibi-kapakan emäntä Virginia Peng

* * * * * 

Aloitin sitten eilen Docpointin avajaispäivänä, katsomalla Maximissa Metropolian oppilastyösarjan. Koosteesta parhaimipina nousivat Rudyboy, joka kertoi parvekkeelta pudonneen lemmikkikissan leikkauksen maksamiseksi tehdystä menestyneestä hyväntekeväisyyskampanjasta, thaimaalaisista marjanpoimijoista ja heihin vihamielisesti suhtautuvista paikallisista pohjois-suomalaisista kertova dokumentti Kuinka niitä marjoja poimitaan ja sukupuolensa korjanneen Marja-Siskon muotokuva.

* * * * *

Voisin vielä mainita, että testasin ystäväni Laura A:n kanssa Kalevankadulla aivan keskustassa sijaitsevan konditorio Briossin. Paikka on ollut olemassa varmaan ainakin kymmenen vuotta, mutta en ole vain aikaisemmin eksynyt sinne. Suosittelen kahvilaa, sillä siellä on nostalginen pariisilainen sisustus sekä myytävänä herkullisia leipomotuotteita. 

* * * * *

Lauantai-iltana oli tosiaan kahdet upeat kotibileet ja jatkot, eh, Stadin Tähdessä. Tässä muutama kuva  cocktail-synttäreiltä:


runsasta juomatarjoilua tykötarpeineen


Minä poseeraan H:n ja O:n kauniissa keittiössä 


Erään vieraan minulle tekemä pippurinen kermalikööridrinkki 


Hannan minulle tekemä makea hedelmäinen drinkki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti