Suositut tekstit

perjantai 7. tammikuuta 2011

Iltapäivä kahvin ja kukkien tuoksussa

Punavuoreen on viime aikoina putkahtanut uusia, uniikkeja kahviloita kuin sieniä sateella. Uudenmaankadulle on tullut Café Aquamarine (testasin viime viikolla ystäväni V:n seurassa paikan täyteläisen suklaakakun) ja pariisilaisittain sisustettu pikkuinen Café Trocadero (kaikki kehuvat netissä paikan runsaita lounassalaatteja, pitäisi kokeilla!) ja Iso-Roballe desingtyylipisteitä keräävä, mutta enemmän take away –paikan kokoinen Café & Shop Caneli.

Kahvittelin tänään kääntäjänä työskentelevän ja ranskaa yliopistossa opiskelevan ystäväni Tytin kanssa Uudenmaankadun uudessa Fleuristessa, joka on sekä ranskalainen kahvila että kukkakauppa. Kuinka "améliamainen" idea! Paikassa on sydämellinen henki ja kaunis sisustus – ja tuoksukin on luonnollisesti hyvä. Siellä järjestetään myös kursseja muun muassa ikebanasta, japanilaisesta kukkien sidonnasta. Paikan on perustanut diplomaatti Eija Limnell, joka kuulemma halusi tehdä maailmasta iloisemman ja rakastavamman: hyvän kahvin ja kukkien avulla.

Ulkona tuiskii lunta, mutta onneksi kahvila on vieressä. Kuvassa Tytti.
 

 Tytti nauttii kahviaan Fleuristessa.


Ranska-teemaan sopiva Napoleonin-leivokseni ja kahvini. Huomaa kiinalaisen taiteilijan suunnittelemat elegantit posliiniastiat!


Kukkakaupan puolella myytiin myös nättejä voidepurkkeja ihon ja huulien hellimiseen.


Fleuristen kukkatarjontaa. Samassa huoneessa oli myös pieni taidenäyttely.

* * * * *
Ennen kahvilaan menoamme katselimme vaatteita Asematunnelin Intian Bazaarissa. Paikka pursusi värikkäitä leninkejä ja heliseviä koruja - mutta hei, eikö tämä ollut joskus edullinen kauppa?! Tai öh ainakin 90-luvulla? Nyt suurin osa mekoista maksoi 50-70 euroa ja katselemani kilikili-korvakorutkin 56 euroa. Ostin sieltä kuitenkin yhden tummanliilan pitsimekon (joka yllättäen maksoi alessa alle 30 euroa ja jota voi käyttää myös "tavallisena" cocktail-mekkona).

Miksi meillä on yllättävä tarve intialaisille hepenille? Koska valmistaudumme Tuhannen ja yhden yön juhliin!

Mikset sinäkin? Helmikuussa on nimittäin festivaalit, joita ei vain voi missata, jos tykkää pynttäytyä, juhlia villissä ja värikkäässä seurassa ja katsella koomisia ja seksikkäitä burleskiesityksiä. Lauantaina 5. helmikuuta Gloriassa on Helsinki Burlesque Festival 2011. Juhlien pukeutumisteemana on tänä vuonna "One thousand and one nights". Saan sinne tänä vuonna jopa ilmaisen sisäänpääsyn, itse juhlan järjestäjältä, upealta Bettie Blackheartilta, kiitokseksi burleskista kirjoittamistani lehtijutuista. Tule sinäkin HBF:ille heiluttamaan silkkihuntua tai (mieluiten pahvi-)sapelia!

Kannattaa myös tutustua Tytin suomentamaan burleskitähti Michelle Baldwinin tietokirjaan Burleskin paluu (Like 2010).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti