Suositut tekstit

sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Leffapäivitystä: Footloose, Some Prefer Cake & Nowhere Boy

Kirjaanpa taas ylös muutamia viime päivinä katsomiani elokuvia. Ja hei, ensi viikon alussa tulevat myyntiin Helsingin Vinokinon liput! Olen itse menossa katsomaan sinne kolme naisleffaa, ja luultavasti suuntaan myös lauantaina Vinokinon ja Peijakkaan yhteisbileisiin Dubrovnikiin.

Tänään näytetään muuten kello 21.00 FST5:ltä ruotsalainen homoaiheinen draamakomedia Vielä neljä vuotta (2010). Olen yllättynyt siitä, että leffa tulee jo nyt telkasta. Näin sen itse heinäkuussa Pride Kinossa, ja se on tosiaan hauska.Tästä eivät juhlat parane!
Olen katsonut viikonloppuna kolme DVD:tä. Ajattelin, että on vihdoinkin aika katsoa Footloose (USA 1984), koska leffateattereissa pyörii kohta jo siitä tehty samanniminen uusintaversio. Tarinassa teini-ikäinen, tanssista pitävä poika muuttaa äitinsä kanssa Chicagosta pikkukylään. Paikallinen pappi on kieltänyt tanssimisen ja rock-musiikin. Papin kaunis tytär taas on kylän pahin vauhtilikka.

Poika ei sopeudu uuteen kotipaikkaansa, vaan ajautuu ongelmasta toiseen. Yllätyin siitä, että elokuva ei sisällä kovinkaan montaa tanssikohtausta. Siinä ei tanssielokuville tyypilliseen tapaan tavoitella tanssijan uraa, vaan tavoitteena on saada järjestettyä lukion viimeisen vuoden oppilaille päättäjäistanssiaiset eli hyvät bileet. Niissä tanssiaisissa kaikista tosin kuoriutuu ammattilaistason discotanssijoita, heh. Pääosassa näyttelevä Kevin Bacon ei ole mitenkään kiiltokuvamaisen komea, mutta hän osaa kyllä tanssia! Elämänmyönteinen elokuva puhuu vapauden, tanssimisen, rakkauden, ystävyyden, suvaitsevaisuuden ja ilonpidon puolesta.

Lontoon tuliaiseni

Some Prefer Cake (USA 1998) indie-elokuvassa kurkistetaan lesbojen elämään 1990-luvun San Franciscossa. Kira on 32-vuotias, työskentelee sarjakuvapuodissa ja yrittää lyödä läpi stand up -koomikkona. Todella ysäristi pukeutuvalla Kiralla on lähes joka kohtauksessa napapaita tai farkkuhaalarit tai yleensä molemmat. Hän harrastaa yhden yön juttuja ja lemppaa naiset aamulla aika tunteettomasti. Hassua muuten, että tuossa DVD:n kannessa on kuvassa yksi Kiran hoidoista, joka ei edes syö kakkua elokuvan aikana. Kira on vähän L-koodin Shane-hahmo, jollainen tuntuu olevan pakko olla lähes jokaisessa lesboelokuvassa.

Kira hengaa parhaan ystävänsä Sydneyn kanssa, joka on nätti heteronainen, kirjoittaa ruoka-arvosteluja ja arvostaa enemmän hyvää kakkupalaa kuin seksiä. Molemmat tytöt kehittyvät tarinan aikana ja muuttavat huonoiksi muuttuneita tapojaan. Sydneyn hahmo on siinä mielessä epäuskottava, että hän on todella laiha: enemmänkin terveysintoilijan kuin herkuttelijan näköinen.

Elokuva on pienimuotoinen, elämänmakuinen ja suloinen draamakomedia, suosittelen toki. Erityisesti Kiran vakava ihastus Robin (Desi del Valle) on syötävän söpö!


nuori John Lennon eläväisen äitinsä kanssa
Nowhere Boy (USA 2009) on upea elokuva! Se kertoo John Lennonista 17-vuotiaana. Tytöt pyörivät jo komean pahan pojan ympärillä. Nuori Lennon ei jaksa innostu koulusta, mutta haluaa samanlaiseksi rock-tähdeksi kuin Elvis. Lennon kokoaa ystävistään ensimmäisen bändinsä. Samalla tätinsä ja setänsä luona asunut John lähtee vieraisille hänet lapsena hylänneen äidin ja tämän uuden perheen luokse. Tarina keskittyy Johnin suhteisiin äitiinsä ja tätiinsä sekä musiikin löytämiseen. John Lennonista piirtyy kuva rohkeana, määrätietoisena, karismaattisena, temperamenttisena, ylimielisenä ja lahjakkaana nuorena miehenä. Elokuva on koskettava ja hieno.

P.S. En ymmärrä, kuinka tuo keväällä kirjoittamani juttu Kiseleffin basaarista pysyy kuukaudesta toiseen luetuimpana blogimerkintänäni! :-D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti