Suositut tekstit

sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Tytöt osaavat rullaluistella ja taklata

Kuva viime keväältä roller derbyjen ottelusta Lahdessa, kuvaaja Ilari Nurmi.

Olin viime yönä juhlimassa kaveriporukan kanssa Vinokinon ja Peijakas!-klubin täpötäysissä yhteisbileissä Dubrovnikissa (Coronan alakerrassa). Eilen oli kuulemma myös Pasilan urheiluhallissa ensimmäinen roller derbyjen Suomi-Ruotsi -maaottelu, ja suuri osa yleisöstä ja pelaajista tuli myös jatkoille Dubrovnikiin. Olin kyllä vaikuttunut tyttöjen näyttävistä meikeistä, raisusta tyylistä ja energiasta! En yleensä kuolaa urheilijoita, mutta nyt, nyt... Tämä laji on kuin yhdistelmä rullaluistelua, burleskia ja jääkiekkoa. Ja hei, onko lepakompaa urheilulajia - ottelun viralliset jatkotkin ovat queer-klubilla? Olisitte vain nähneet ne pelaajat ja heidän lepakkovoittoisen yleisönsä...

Laji on syntynyt Yhdysvalloissa jo 1920-luvulla, mutta se on kokenut vuosikymmenien aikana monia muodonmuutoksia ja rantautunut 2000-luvun lopulla Suomeenkin.

Olen nähnyt roller derby -otteluita vain elokuvasta ja youtubesta. Tutustuin lajiin viime vuonna kun katsoin Drew Barrymoren esikoisohjauksen Whip it (USA 200), joka kertoo roller derbyn aloittavasta nuoresta texasilaisesta tytöstä, jota näyttelee soma (ja tosielämässä tytön kanssa seurusteleva!) Ellen Page. Katsopa täältä Drew Barrymoren ja Ellen Pagen kuuma pusukuva elokuvan promotilaisuudessa!

Whip it -elokuva, kuvassa taempana Drew Barrymore ja edessä Ellen Page.
Kun Helsingissä on seuraavaksi roller derbyjen ottelu, niin haluan nähdä sen!!

Ottelua odotellessa voi tutustua Helsinki Roller Derby ry:n kotisivuihin. Yhdistys on ollut olemassa vuodesta 2009 lähtien.

2 kommenttia:

  1. Oooh miten oon tuon kuvan missannu..
    Ihana kerrassaan. Vitsi että Whip It oli nannaa!

    VastaaPoista
  2. Muistinkin, että sä myös tykkäsit siitä leffasta! :)

    VastaaPoista