Suositut tekstit

lauantai 12. helmikuuta 2011

Kaksin aina kaunihimpi

"- Mä luulen, että suudellessaan rakkaintaan ihminen on kaikkein onnellisin.
- No on se ainakin vahvasti kärkisijoilla..."
Kaksin

"Aikidossa kontakti partneriin on kaikki kaikessa. Ei pidä käpertyä sisäänpäin, vaan säilyttää yhteys herkkänä ja elävänä. Ei mikään kehno neuvo noin muutenkaan!"
Kaksin


Olin torstaina iltapäivällä kaverini Marian kirjanjulkkareissa Helsingin ydinkeskustassa Kolme Seppää -ravintolassa. Juhlien teemana oli ystävänpäivä, ja pitkät pöydät oli koristeltu suklaasydämin ja tarjolla oli kuohuviiniä. Nyt-liitteessä ilmestyvästä sarjakuvastaan tuttu sekä graafikkona ja animaatio-ohjaajana työskentelevä Maria julkaisi Arktiselta Banaanilta nyt toisen sarjakuva-albuminsa.

Kaksin aiheena on romanttinen parisuhde, nähtynä sen kaikessa monimuotoisuudessa. Kohtauksissa esitellään niin onnea kuin ongelmia. Tarinoissa käsitellään tyttö- ja poikapareja heteroparien rinnalla, polyamoriaa, seksiä ystävien kesken, yhden yön suhteita, pitkiä parisuhteita, ensitreffejä jne. Henkilöhahmot ovat myös ulkoisesti keskenään erilaisia ja ennen kaikkea tavallisia ihmisiä, eivät yhdennäköisiä mallikaunottaria.

Kirjassa parasta ovat nokkelat huomiot ja positiivinen tunnelma. Yleensä sarjakuvissa parisuhteesta vain valitetaan ja se nähdään taistelukenttänä, mutta Marian sarjakuvissa parisuhde on nimenomaan kaunis asia, joka rikastuttaa elämää. Ihastuminen on kutkuttava tunne, seksuaalisuus tärkeää ja rakkaus tuo elämään valoa. Kahden tai kolmen ruudun tripeissä seikkailevat joka kerta eri henkilöt, koska Maria ei kuulemma halua olla vuosikausia naimisissa (sic) kerran luomiensa henkilöhahmojen kanssa.

"- Ajatella, että on sellaisia pariskuntia, joilla ei tunnu olevan juuri mitään yhteisiä harrastuksia tai kiinnostuksen kohteita... Mistä ne keksii puhuttavaa?
- Kai ne hankkii lapsia!?"
Kaksin
Taiteilija signeeraa albumejaan. 


Maria haastateltavana Kolmessa Sepässä. 


Juhlissa tarjoiltiin useampi herkullinen sydänkakku ja erilaisia pikkuleipiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti