Suositut tekstit

torstai 29. joulukuuta 2011

Femmen opas femmelle

Huomasin viime viikonloppuna sen iloisen yllätyksen, että Sateenkaarenmaalari on päässyt mukaan Bloglovin-sivustoon. Täytyy siis ehkä alkaa enemmän panostaa päivitysteni sisältöön... Tosin mulla on Bloglovinnin kautta vasta kaksi seuraajaa, heh. Toivottavasti pian jo enemmän! En tosin tiedä, mitä tehdä sen ongelman kanssa, että Bloggerin kuvat ovat yhteydessä Picasawebin albumeihin, ja blogini kuvatila alkaa olla jo hälyttävän täynnä.

Sateenkaarenmaalari täyttää muuten ensi viikolla yksi vuotta!!!

Laitan tänään kirjapäivityksen. Seuraava päivitykseni tuleekin vuoden 2012 puolella ja on varmaankin matkapäivitys. Lähden huomenna päivälennolla viideksi päiväksi lomalle Lontooseen vastaanottamaan lohikäärmeen vuoden (kiitos tiedosta koskien kiinalaista uutta vuotta eilisen Piloxing-tunnin vetäjälle). Jee! Lennän yksin, mutta paikan päällä odottaa kavereita. Mulla on jo perhosia - tai lohikäärmeenpoikasia - vatsassa.

Kuva on täältä.

* * *

Teemaan sopivasti sain jouluna luetuksi loppukesän Lontoon matkani kirjakauppaostokseni eli Lauren Levinin ja Lauren Blitzerin teoksen Same Sex in the City - So Your Prince Charming is Really a Cinderella (New York 2006, 250 sivua). Valitettavasti kirjaa ei ole suomennettu eikä sitä myydä Suomessa, mutta sen voi sentään tilata Amazonista."Sexuality dictates whom you love, not how you look." - Same Sex in the City

Kirja toi mieleeni monessa kohtaa suomalaisen versionsa, Kaikki muuttuu paremmaksi -kirjan (2010), joka sisältää suomalaisten ei-heteroiden positiivisia elämäntarinoita, ja ja josta kirjoitin blogissani syyskuussa. Lisäksi kuten jo Same Sex in the City nimikin viittaa, kirja kuvaa muotia rakastavien, kauniiden naisten elämää New Yorkissa niin kuin kuuluisa Sinkkuelämää-sarja - mutta nämä mimmit eivät juokse miesten perässä...

"Coming out is like being born again. - - Coming out is about being free. - - Don't forget that coming out should be a celebration of who you are." Same Sex in the City

Laurenit ovat kaksi parikymppistä menestynyttä ja menevää new yorkilaista ammattikirjoittajaa ja ystävystä. He päättivät kirjoittaa kirjan, jollaisen haluaisivat itse lukea, mutta jollaista eivät ole löytäneet kirjakaupoista. Tytöt halusivat kertoa nuorten lesbojen elämästä. Molemmat tytöt ovat nättejä ja naisellisia eli femmejä, joita kukaan tuntematon ei ikinä arvaisia lepakoiksi. Heidän oli itsekin vaikea löytää seksuaalisuuttaan ja tulla kaapista ulos. Teos on opas vasta suuntautumisensa tajunneille tai sitä yhä etsiville tytöille. Sain silti myös itse paljon irti hyvin kirjoitetusta ja helppolukuisesta kirjasta, vaikka en ole täysin keltanokka. Ennen kaikkea sain kurkistaa femmejen glamouriin elämään maailman pääkaupungissa, Nykissä.

"Fear is the emotion that holds us back from what we truly want." - Falon, Same Sex in the City

Kirjan kirjoittajat Lauren Levin ja Lauren Blitzer.

Kirja on yllättävänkin rehellinen ja avoin. Enemmän kuin deittikirja se on kirja lesbojen elämästä. Laurenit kertovat siinä suoraan omasta kaapista ulos tulemisestaan sekä treffi- ja seurustelukokemuksistaan, sekä mukana on myös monen muun tytön aito tarina. Teos ei anna vain siloiteltua kuvaa glamourelämästä, vaan monella on ollut rankkaa ja paljon ihmissuhdesotkuja, mutta lopuksi kaikki ovat rohkaistuneet elämään itsensä näköistä elämää. Esimerkiksi toisella Laurenilla on varakas juutalainen perhetausta, ja hän ajautui käyttämään masentuneena huumeita, ennen kuin ymmärsi olevansa lesbo ja eläneensä valheessa.

Teos jakautuu jaksoihin, joissa kerrotaan lokeroinnin ahdistavuudesta ja seksuaalisuuden liikkuvuudesta ja moninaisuudesta, oman identiteetin löytymisestä, ensimmäisestä kerrasta sängyssä naisen kanssa, kaapista ulos tulemisesta, treffailupulmista, kahden naisen välisen suhteen intensiivisyydestä, romanttisista ystävyyssuhteista heteronaisten kanssa, sydänsuruista ja niistä selviämisestä, suhteista kokeilunhaluisten heterotyttöjen kanssa, lesboystävien tärkeydestä, ja tulevaisuudesta aikuisena gay-naisena (avioliitto ja lapset).

"Besides the sex, my lesbian friends are the reason I love being gay." - Carlyn, Same Sex in the City

No niin, milloin joku kirjoittaa vastaavan kirjan lepakoista Helsingissä? ;-D

2 kommenttia:

  1. kiitos suosituksesta, pitää ehdottomasti lukea tuo! (näkymättömistä) femmeistä ei koskaan puhuta/kirjoiteta liikaa. siispä: kirjoita sä vastaava versio suomesta! :)

    t. hanna

    VastaaPoista
  2. Hih! Kirjoitan mielelläni, jos joku kustantamo maksaa mulle urakasta. :) Voit Hanna lainata kirjan multa, jos haluat!

    VastaaPoista