Suositut tekstit

maanantai 19. joulukuuta 2011

Kulttuurinen sillisalaatti ennen joulua

Kas vain, koko viime viikko hurahti ilman yhtään blogimerkintää... Voin tosin puolustautua sanomalla, että olen bloggailun sijaan ollut über-aktiivinen Twitterin käyttäjä! En ole edes viime viikolla käynyt uusissa kulttuuririennoissa, joten ei ole ollut paljonkaan kerrottavaa täällä. Well, olen kiertänyt läpi erilaiset Helsingin joulumarkkinat, mutta niihin osaatte varmasti suunnistaa ilman apuanikin. ;)

Tiesittekö muuten, että Hietsun kirppis on auki myös talvella (tietysti sisätiloissa)? Vien sinne vaatteitani myyntiin tällä viikolla kahdeksi viikoksi itsepalvelupöytään. Pöydän saa nyt joulualennushintaan.


No, mennään sitten kulttuurin raja-aitoja hipoen... Viime lauantaina olin aina yhtä mahtavalla Peijakas!-klubilla Helsinginkadun Pacificossa. Juhlimme samalla yhden klubin perustajista ja dj:n eli Aikun syntymäpäiviä ennen klubin alkamista.

Edellisen viikon lauantaina tutustuin taas ensimmäistä kertaa Club Casinoon, joka järjestetään Annankadun Bar Loosessa joka kuukauden toisena lauantaina. Teemana on ihana 1950-luku, mikä näkyy asuissa ja kuuluu musiikissa. Kannattaa muuten mennä paikalle yhdentoista maissa, jolloin ei kuulemma ole vielä jonoa. Mä ja kaverini Kati etkoilimme sen verran kauan mun luona, että pääsimme Loosen luokse vasta yhden maissa yöllä - ja saimmekin sitten jonottaa sisälle noin 45 minuuttia...Katsoin viime viikolla kaksi kirjastosta lainaamaani elokuvaa, jotka eivät tietääkseni ole päässeet Suomessa kuin DVD-levitykseen. Bob Goldthwaitin ohjaaman leffan Maailman Paras Isä (World's Greatest Dad, USA 2009) nimi johtaa pahasti harhaan, koska kyseessä ei ole lässy perheleffa, vaan terävä musta komedia. Robin Williams esittää runouden opettajaa lukiossa ja wannabe-kirjailijaa, jonka oma poika on todella matalamielinen ja epäsivistynyt teini (yksiä vastenmielisimpiä - mutta ei epärealistisempia - teinipoikahahmoja koskaan!). Elokuva kertoo yksinäisyydestä, ystävyydestä, tekopyhyydestä, teini-iästä, menestystä palvovasta kulttuuristamme ja unelmien toteuttamisesta.Adam Brooksin ohjaama ja käsikirjoittama romanttinen draamakomedia Ehdottomasti, ehkä (Definitely, Maybe, USA 2008) kertoo kolmekymppisestä miehestä ja hänen kolmesta nuoruuden naissuhteestaan, joista yksi on se oikea. Kolmikymppinen Will on juuri eroamassa vaimostaan, ja hän kertoo 10-vuotiaalle tyttärelleen Mayalle tarinan siitä kuinka päätyi naimisiin. Mayan pitää arvata kuka tarinan heiloista on Willin tuleva vaimo ja Mayan äiti. Parasta elokuvassa on todella mietitty, realistinen ja fiksu käsikirjoitus. Elokuvassa on monia limittyviä tarinoita, jotka liittyvät niin romanttiseen rakkauteen, vanhemman ja lapsen suhteeseen, oman uran rakentemiseen kuin vastoinkäymisten voittamiseen.

Päähenkilö Will työskentelee nuorena Bill Clintonin vaalikampanjassa, ja Clintonin uran nousukiito ja mahalasku rinnastuvat Willin elämän vuoristorataan. Polveileva elokuva kattaa yli 15 vuoden ajanjakson Willin elämässä, ja elokuvassa on hauskasti ja tarkasti kuvattu miljöitä ja asuja eri aikoina, kuten myös esimerkiksi kännyköiden ja internetin ilmestymistä. Mayaa esittää uskomattoman luonteva Abigail Breslin, joka loisti myös esimerkiksi Little Miss Sunshinen pääroolissa. Ja hei, elokuvassa ei ole heteronormatiivista oletusta, vaan myös bi-hahmoja löytyy...


Tänään avattiin Viiskulman tuntumaan Brooklyn Cafe (Fredrikinkatu 19, auki ma-la klo 6.30-20.00). Paikka avataan jo noin huippuaikaisin, jotta sieltä voi ostaa mukaansa töihin aamiaisen. Kävin heti tänään ostamassa sieltä täytetyn bagelin ja brownien, molemmat hyviä. Odotin, että avajaispäivänä olisi ollut kaaosta, mutta kaikki toimi nopeasti ja hyvin. Tiskin takana hääri enemmänkin porukkaa, mikä on hyvä, koska en ymmärrä kuinka kaksi ihmistä jaksaisi pyörittää noin pitkään auki olevaa paikkaa! Kahvilaa pitävät siis kaksi Brooklynistä kotoisin olevaa nuorta tummaihoista siskosta, jotka vaikuttavat todella hymyileväisiltä ja herttaisilta. Tytöt puhuvat vain englantia. Kahvila on niin soma ja sympaattinen, että sinne täytyy pian mennä istuskelemaan jonkun ystävän kanssa!2 kommenttia:

  1. Vitsi oon aina halunnu Peijakkaaseen!

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kokeilla! :) Peijakkaan kotisivuilla kerrotaan aina tulevista klubeista.

    VastaaPoista