Suositut tekstit

maanantai 21. maaliskuuta 2011

Suomalainen, ruotsalainen ja norjalainen kilpailivat...

"The day the Iraq war started"
Tanska ei suostu antamaan Ruotsille suolaa ruokapöydässä. Amerikka rakastaa videopelin kuvottavia väkivaltaisuuksia, mutta järkyttyy kun videopelissä vilahtaa alaston ihminen. Japani ottaa maanjäristykset stoalaisen tyynesti.

Oletko jo lukenut netissä Scandinavia and The Other World sarjakuvaa? Kiitos Juhalla vinkistä, sillä olen ihastunut näihin sympaattisiin pikkutyyppeihin.

Sarjakuvan idea tuntuu olevan lähtöisin ikivanhoista ja suosituista kansallisuusvitseistä, jotka Suomessa käsittelevät yleensä suomalaisten, ruotsalaisten ja norjalaisten välistä kilpailua. Scandinavian and The Other World vie vitsit ironisemmalle ja modernimmalle tasolle.

Sarjakuvassa eri kansallisuudet on inhimillistetty tyypeiksi. Hahmot ovat ammentaneet ulkonäkönsä kansallisista stereotypioista. Sarja käsittelee räväkän huumorin keinoin päivän politiikkaa, eri kansallisuuksien suhteita toisiinsa ja maiden omia erikoispiirteitä, jotka näyttävät ulkomaalaisten silmin eriskummallisilta.

Tanskan ja Islannin välillä on usein homoerotiikkaa... "The bedtime drama"
Koska suurin osa hahmoista on miehiä, niin yllätyin siitä, että piirtäjä ja käsikirjoittaja on nainen, 26-vuotias tanskalainen. Ei ihmekään, että vapaamielinen ja vähän kuriton Tanska seikkailee sarjakuvassa eniten...

suomalaiset eukonkantokisat, selässä Ruotsi!     
2 kommenttia:

  1. Kiva että tykkäsit!

    Oma suosikkini on varmaan Ahvenanmaan samppanjalöytä kommentoinut sarjis

    http://satwcomic.com/unlucky

    VastaaPoista
  2. Heh, Suomi parka! Ja suloinen tuo loppukuvan lemmenlaiva.

    VastaaPoista