Oloni oli myöhään eilen illalla tv-uutisia seuratessani järkyttynyt, nyt vain typertynyt. Olen ehkä vieläkin vähän tunnekuohussa, joten pahoittelen mahdollisesti vihaista tekstiäni. En ole todellakaan mikään politiikan asiantuntija, mutta jotain minäkin ymmärrän.
Viimeksi Suomi sai porvarihallituksen, ja nyt vielä "junttihallituksen". Mitä täällä Suomessa oikein tapahtuu?!
Sivistys, edistys, oikeudenmukaisuus ja ekologinen ajattelu ovat saaneet kovan kolauksen. Suomi tuntuu arvomaailmaltaan singonneen aikakoneella jonnekin 1950-luvulle tai kauemmaksikin. Pitäisikö muuttaa maahanmuuttajaksi jonnekin sivistyneeseen ja nykyaikaiseen maahan?
Vaikka Vasemmiston ja Vihreiden saamat paikat lasketaan yhteen, niin ne jäävät vain vähän yli puoleen siitä, mitä Perussuomalaiset saivat paikkoja... apua.
Onkohan demokratia sittenkään paras poliittinen järjestelmä? Suurin osa kansasta kun tuntuu olevan todella johdateltavissa ja tietämättömiä. Ehkä poliittiset päätökset pitäisi jättää jollekin viisaiden ja lukeneiden neuvostolle...
Veikkaan, että perussuomalaisten kannatuksen suuria syitä ovat pitkään jatkuneet lama ja työttömyys, koska vaikeat ajat synnyttävät protestimielialaa. Vähiten koulutusta vaativista työpaikoista taistelevat sekä työttömät, koulusta vaille jääneet suomalaiset että huonoimmassa asemassa olevat maahanmuuttajat. Tästä kertoo jo se, että Helsingissä perussuomalaisia äänestettiin eniten Jakomäessä... Lisäksi sanotaan, että muut puolueet sortuivat elitismiin ja ylimielisyyteen vähätellessään Perussuomalaisten mahdollisuutta päästä hallitukseen.
Järkevintä ja kestävintä apua köyhyyteen ja eriarvoisuuteen tarjoaisivat Vasemmisto ja Vihreät. Kuitenkin kansan syvät rivit haluavat mieluummin äänestää perussuomalaisia, jotka ylevöittävät erilaisuuden pelon, vihan, jäykät perinteiset arvot ja tietämättömyyden. Samaan kastiin kuuluvat vanhoilliset ja ahdasmieliset kristillisdemokraatit, jotka kuulemma aikovat nyt Päivi Räsäsen johdolla tehdä yhteistyötä persujen kanssa (iik).
En voi sille mitään, että päällimmäinen mielleyhtymä uudesta hallituksestamme on se kuinka ensimmäisessä maailmansodassa tappion kokeneet katkerat saksalaiset äänestivät valtaan natsipuolueen, joka myös vastusti modernia taidetta, homoseksuaaleja, vähemmistöjä ja maahanmuuttajia... Persujen puheissa on samaa rotuoppia ja isänmaallisuusuhoa kuin natseilla. Sukupuolineutraali avioliitto taisi kuulkaa karata hamaan tulevaisuuteen!
Lisäksi olen tuohtunut siitä, kuinka muiden puolueiden puheenjohtajat nyt mielistelevät Timo Soinia kun hän on vaalien voittaja. Halpaa. Vaikka persuja äänestettiin paljon, niin se ei yhtään enempää oikeuta heidän hataraa julistustaan. Vihreiden ja Vasemmiston kannattajat ovat joka tapauksessa persuja vastaan, joten niiden puolueiden (ja muidenkin puolueiden) kansanedustajat voivat yhä vapaasti julkisesti kritisoida persuja ja ajaa omien puolueidensa agendaa eikä se vie heiltä pois tukijoita.
Jotain hyvääkin: äänestämäni vasemmistolainen toimittaja ja kaupunginvaltuutettu Silvia Modig pääsi eduskuntaan! Siellä on nyt ainakin joku järkevä ja sympaattinen henkilö ajamassa homojen oikeuksia ja puolustamassa ympäristö- ja kulttuuriasioita.
Silvia Modig |
Olisin eilen halunnut taas kuulua Facebookiin, jotta olisin voinut siellä jakaa tyrmistykseni ja liittyä johonkin näistä ryhmistä. Uutisissa sanottiin, että etelä-suomalaiset saivat nyt kovan herätyksen siitä, miten muualla Suomessa ajatellaan. Jep. Tänään saa muuten maksutta lukea Helsingin Sanomien näköispainosta, joka on täynnä vaaliuutisia.
Kas, muuallakin maailmassa on kauhisteltu Suomen vaalitulosta:
VastaaPoistahttp://www.iltasanomat.fi/vaalit2011/Persujen%20voitto%20s%C3%A4ik%C3%A4ytti%20maailmalla%20-%20rinnastus%20%C3%A4%C3%A4rioikeistoon/art-1288383511117.html?ref=tf-promoimg
Olet oikeassa siinä, että kyse oli nimenomaan protestivaaleista, mutta olet mielestäni väärässä protestin syistä. En usko, että äänestäjät tahtoivat äänestää niinkään persujen _puolesta_ kuin edellistä hallitusta _vastaan_. Tästä kertoo erityisesti se, että _kaikkien_ muiden (paitsi piraattien) kannatus laski, eli kaikkien puolueiden toimintaan oltiin tyytymättömiä. Lisäksi äänestysprosenti nousi, eli yhä useampi sai nyt mielestään riittävän hyvän syyn osallistua politiikkaan, saada mielipiteensä kuuluviin.
VastaaPoista"En voi sille mitään, että päällimmäinen mielleyhtymä uudesta hallituksestamme on ..."
"Lisäksi olen tuohtunut siitä, kuinka muiden puolueiden puheenjohtajat nyt mielistelevät Timo Soinia kun hän on vaalien voittaja."
Uutta hallitusta ei ole vielä valittu, ja vaikka sitä kuinka toivoisi jotain muuta, niin persut ovat nyt kolmanneksi suurin puolue, ja siksi heidät täytyy ottaa huomioon myös hallitusneuvotteluissa. Vai mitä luulisit persujen kannatukselle käyvän, jos heitä nyt alettaisiin vähättelemään ja sysäämään automaattisesti ulos hallituksesta? (Vinkki: Ruotsidemokraatit)
Demokratiassa ei ole olemassa "väärää mielipidettä", ja minusta siihen viittaaminenkin osoittaa hyvin suurta ylimielisyyttä. Muista lisäksi, että yli 80 äänestäneistä _ei_ äänestänyt persuja, ja nykyiselläkin eduskunnan paikkajaolla on muodostettavissa aika monta hallistusta ilman persuja. Ja vaikka he hallituksessakin olisivat, niin eivät ne suomen politiikkaa kykene mitenkään hallitsemaan ja jotenkin mystisen automaattisti saamaan kaikkia toiveitaan läpi. Aivan niin kuin ei mikään muukaan puolue, joka ei ole suoraan enemmistössä. Sehän se on koko demokratian pointti.
Politiikka on likaista peliä, kaupantekoa ja kompromisseja, eikä tämän vaalin tulos sitä miksikään muuta.
Heh, arvasin, että tämä päivitys saa varmasti edes yhden kommentin! Poliittiset mielipiteen ilmaukset herättävät aina voimakkaita tunteita lukijoissa.
VastaaPoistaUskoisin, että asia on sekä että: Jos äänestää persuja, niin haluaa äänestää kyseistä puoluetta ja samalla nykyistä hallitusta vastaan. Muuten olisi voinut äänestää vain tyhjää tai Aku Ankkaa. Kaikkien muiden puolueiden kannatus laski jo ihan siitä syystä, että persut saivat niin paljon ääniä.
Persuja tosiaan äänestivät nimenomaan ne, jotka ovat muissa vaaleissa olleet passiivisia. Persut ovat mielestäni huonoin mahdollinen puolue äänestää, joten ei se anna äänestäjästä kovin hyvää kuvaa, jos hän ei ole aikaisemmin viitsinyt äänestää ja nyt äänestää kaikista surkeinta puoluetta Suomen historiassa... Kyseessä voi tosiaan olla mielenilmaus pettymyksestä aikaisempien kansanedustajien toimintaan, mutta ei tämä ainakaan mitään auta, että äänestetään kansanedustajiksi entistä ammattitaidottomampia ja rasistisempia ihmisiä... Tuntuu hyvin lapselliselta protestilta äänestää puoluetta, joka on rasistinen, homofobinen, epäammattimainen, taidetta huonosti tunteva mutta sitä arvottava, ja vanhanaikainen. Ainakaan persujen ohjelmalla ei Suomen tilannetta paranneta, vaan päinvastoin.
Huh toivon todellakin, että persut eivät kykenet hallitsemaan Suomen politiikkaa, kuten kirjoitit! Onneksi tosiaan 80% äänesti jotain muuta.
Kaikki mielipiteet eivät ole oikeita. Sellainen on älyllisesti laiskaa relativismia, että hyväksytään kaikki mielipiteet ilman kunnon perusteluja.
Mikä on muuten nimesi? On kohteliasta esitellä itsensä, jos jättää kommentin. :)
Niin paljon kuin Persuja inhoankin on älyllisesti aika laiskaa väittää heitä Suomen historian surkeimmaksi puolueeksi. Esimerkiksi tähän http://fi.wikipedia.org/wiki/Is%C3%A4nmaallinen_Kansanpuolue verrattuna Persut ovat suorastaan lupsakkaa väkeä.
VastaaPoistaHyi, kamalaa väkeä nuokin! Kuulostaa agendaltaan samanlaiselta puolueelta kuin persut, vain vielä radikaalimmalta. Tosin 1920- ja 1930-luvuilla sai olla avoimemmin esimerkiksi rotuopin kannattaja kuin nykyaikana, jolloin rasisimi verhotaan kaunisteltuun muotoon maahanmuuttokriittisyys.
VastaaPoistaJaan ehdottomasti järkytyksesi ja tuon mitä sanoit että ollaan asenteissa singottu aikakoneella 50-luvulle. Tai ainakin pinnallisesti tarkasteltuna se voi vaikuttaa siltä. Uskon nimittäin että monet ihmiset (kuten ne Jakomäkiläiset) äänestävät heille relevantteja asioita, miettimättä sitä että se puolue jolle he antavat äänensä sortaa vähemmistöjä. En usko että kaikki jotka persuja äänestää esim. vihaavat homoja. Uskon et ne ei vaan välitä sen kummemmin meidän oikeuksista koska ne ei kosketa niiden elämää.
VastaaPoistaHienoa, että edes yksi kommentoijistani on siis kanssani samalla aaltopituudella! :-)
VastaaPoistaJakomäkiläiset kuvittelevat, että heidän taloudellisen ahdinkonsa syynä ovat samassa kaupunginosassa asuvat työttömät maahanmuuttajat, jotka kilpailevat heidän kanssaan samoista hanttitöistä. Todellisuudessa köyhien asioita ajavat myös vasemmistoliitto ja monet muut puolueet, ja syyt ongelmiin piilevät kapitalistisessa talousrakenteessa ja valtiossa, joka tavoittelee vain taloudellista kasvua ihmisistä välittämättä.
Moni persuja äänestänyt myös vain luulee, etteivät homojen oikeudet kosketa heidän elämäänsä tai tuttavapiiriään, vaikka luultavasti he tietämättään ovat tekemisissä monien homojen kanssa, joista pitävät, on se sitten sukulaispoika tai -tyttö, työkaveri, lempikaupankassa tai naapuri.
Valistus pelastakoon maan.
VastaaPoistaAmen.
VastaaPoista