Suositut tekstit

perjantai 18. marraskuuta 2011

Kun kaipaat räjähtävää elokuvakokemusta... Kaboom!


Jatkanpa taas elokuvapäivityksellä, koska menin ostamaan uuden DVD:n. Gregg Arakin käsikirjoittama ja ohjaama scifi-komedia Kaboom (USA 2010) on nimensä mukaisesti oikea räjähdys. Elokuva pyöri tänä vuonna Suomessa elokuvafestareiden lisäksi jopa Finnkinon teattereissa ja KesäKino Engelissä, mutta en silti ehtinyt näkemään tätä elokuvaa isolta kankaalta. Muistan kesältä isot Kaboom-julisteet DTM:n ikkunoissa.

Tarina sijoittuu amerikkalaiseen collegeen ja sen huumeiden ja seksin täyttämiin bileisiin. Sitten kampukselta löydetään tytön ruumis ilman päätä...

Keskiössä ovat biseksuaali, vähän kaikkien kanssa vehtaava kauniskasvoinen Smith, joka on salaa ihastunut uuteen heteroon junttikämppäkaveriinsa, sekä Smithin paras ystävä Stella, joka on cool taideopiskelija ja sinkkulesbo. Oikeastaan kaikki elokuvan henkilöt ovat nuoria, hyvin seksikkäitä ja seksuaalisesti aktiivisia... Samalla heillä on kuitenkin myös epävarmat puolensa. 

Stellan deitti Lorelei
Elokuva on hassu tarina seksistä, ihmissuhteista, ihastumisista ja yliluonnollisesta salapoliisiarvoituksesta. Kaboom on kieli poskessa tehty b-luokan elokuva, joka ei pyrikään uskottavuuteen, ja joka on selvästi suunnattu teineille ja vähän päälle parikymppisille. Tässä elokuvassa voi tapahtua mitä vain hullunkurista.  

Päähenkilö Smith on sympaattinen poika ja hänen ystävänsä Stella on hyvin teräväkielinen mutta hauska. Kaboomin ansiona ovat fiksut huomiot ihmissuhteista ja deittailukuvioista (ja jopa elokuvataiteesta), sekä tapa nähdä seksuaalisuus iloisena asiana. Parasta on, että Kaboom kuvaa erilaiset seksuaaliset suuntaukset täysin luonnollisina ja samanarvoisina - ja näistä ansioista se palkittiinkin Cannesin elokuvajuhlilla.

opiskelijatytön bilelookia

2 kommenttia:

  1. oi, mä harkitsin silloin aikanaan, että olisin käynyt leffassa katsomassa tämän, koska: juno temple! niin ihastuttava! nyt kuin muistutit, täytyy kyllä ehdottomasti hankkia tämä jostakin.

    VastaaPoista
  2. Juno Temple on tosiaan yliluonnillisen kaunis! Todella sympaattiset ja somat kasvot. <3

    VastaaPoista