Suositut tekstit

sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Ravintolapäivä, Design-viikonloppu ja uusi DTM

Ostin tänään Stockmannin oman tuotemerkin runskut! Olen syönyt tänä vuonna jo hävyttömän monta runskua, varmaan kuusi jo ennen tätä päivää...

Ravintolapäivä, Design-viikonloppu, Runeberginpäivä, presidentin vaalit... Mikä superviikonloppu! Ja vielä superpakkasten kanssa!

By the way, kävin tällä viikolla Seuren nelipäiväisen kurssin - ja läpäisin sen, jee. Aloitan jo huomenna keikkatyöt päiväkodeissa. Uusi aluevaltaukseni työmaailmassa...

Vauhtia on superviikonloppuna piisannut, sillä lisäksi olin perjantai-iltana Lontoosta viikonlopuksi käymään saapuneen ystäväni Iriinin baari-illan vietossa Kaislassa ja eilen olin ystäväni Marjon valmistujaisjuhlissa ja tupareissa Lauttasaaressa. Jatkoilla testasimme eilen ensimmäistä kertaa uuden DTM:n Mannerheimintiellä.


Uuden DTM:n avajaiset olivat tämän viikon keskiviikkona. Uusi DTM on tyylikäs ja trendikäs, erityiskiitos leopardikuvioisesta tapetista Puuma-baarissa. Miinusta siitä, että yökerho on aika tavanomainen pintaliitopaikka. Olisin kaivannut villimpää ja persoonallisempaa sisustusta. Paikka on tosin iso, jopa kolme baaritiskiä ja kaksi tanssilattiaa (toinen tanssilattioista on tosin pieni). Lisäksi Mamassa oli mukavan paljon porukkaa. Tosin ne jotka lähtivät kotiin ennen kolmea, saivat jonottaa ulospääsyä pitkään. Tuntui, että homoja ja heteroita oli paikalla yhtä paljon. Tunnen muuten oloni hieman vanhaksi, koska olen käynyt ahkerasti jo kolmessa DTM:ssä, alkaen Annankadun DTM:stä!

Osallistuin vihdoinkin eilen ensimmäistä kertaa Ravintolapäivään. Tosin osallistuin vain ottamalla take away -annoksen mukaani, mutta silti. Vierailin ex tempore pullaburgerissa taidenäyttelyssä Erottajalla. Myyjinä oli kaksi ulkomaalaista miestä, jotka olivat pukeutuneet valkoisiin tiedemiesten takkeihin. Kaksi valokuvajaamiestä räpsi musta monta valokuvaa kuin asioin kassalla. Ostin pullista vegeversion, jossa pihvin virkaa toimitti punajuuriviipala. Sain pullani mukaan tyylikkäässä pahvirasiassa. Oli yllättävän hyvää - ja tulisen raikasta, kiitos wasabin. Pullan maku sopi myös suolaiseen täytteeseen. Pullaburger oli tosin aika pieni, enemmän välipala kuin ateria.

Tänä viikonloppuna on ollut myös Design-viikonloppu, joka on tietysti osa Helsinki Design Capital -juhlavuotta. Ehdin osallistua yhteen ilmaistapahtumaan eli kävelin tänään aurinkoisessa säässä Senaatintorille ihailemaan jääveistoksia. Jääveistokset ovat paikalla vain tämän viikonlopun. Osa niistä olisi pitänyt nähdä pimeän tultua, jolloin niihin syttyvät valot. Jokainen veistos sisältää sen verran vettä kuin yksi helsinkiläinen käyttää keskimäärin päivässä - eli aika hurjan paljon. Tuomiokirkon portaat olivat muuten muuttuneet pulkkamäeksi, heh.

Tässä valokuviani tältä päivältä:


kaunis Ruttopuisto

2 kommenttia:

 1. Hei hoi, onpas sinulla silmäämiellyttävä ja visuaalisesti pätevä blogi! :> Löysin sinut sattumalta toisen blogin kautta ja ihastuin ensisilmäyksellä, vau mitkä värit ja tunnelma. Minua kiinnostaa myös toimittajan työsi, itse kun olen myös toiminut free-toimittajana pari-kolme vuotta ja kirjoitellut eri lehdille. Millaisista aiheista kirjoittelet pääasiassa ja mille lehdille?

  Upeita kuvia sinulla kyllä, näppärä kirjoitustyyli ja kaikinpuolin omintakeinen blogi. Jäin koukkuun kuin hauki. :) Kiitos.

  VastaaPoista
 2. Hei Maria! Kiitos tuhannesti sanoistasi!!! Tosi kiva kuulla, että olet pitänyt blogistani. :) :)

  Mietin jo tässä kyllästyneenä, että laittaisinko blogini tauolle, mutta sun palautteesi valoi muhun taas uskoa. Tietokoneeni tosin hajosi eilen, joten en tiedä, milloin saan sen korjattua (olen nyt vain käväisemässä kirjaston tietokoneella). Mulla olisi kyllä taas paljon blogattavaa!

  Eh, mun free-kirjoitteluni on kyllä hyvin pienimuotoista. Tällä hetkellä kirjoitan vain yhteen uuteen kulttuuriaiheiseen verkkolehteen, jota pyöritetään vapaaehtoisvoimin ja joka lanseerataan huhtikuussa. Mutta olen kirjoittanut Me Naisiin, Kulttuurivihkoihin, Nuoreen Voimaan, Imageen, Lumoojaan, Helsingin uutisiin ja Helsingin kaupunginkirjaston eri verkkosivuille (lib.hel.fi, Keskustakirjasto.fi, Tarinoiden Helsinki jne.). Enimmäkseen olen kirjoittanut kirja-arvioita ja kulttuuriaiheisia juttuja, kuten arvata saattaa. :) Minne sä olet kirjoittanut? Elätkö lehtitöilläsi?

  VastaaPoista