Suositut tekstit

torstai 29. syyskuuta 2011

EVVK & OMG & LOL

Mustahiuksisesta vaaleaksi muuttunut Tytti tutkailee näyttelyä.
Kävin tämän viikon tiistai-iltana Tytin kanssa Kaapelitehtaalla Suomen valokuvataiteen museossa katsomassa valokuvaaja Aki-Pekka Sinikosken (s. 1978) Finnish Teens -näyttelyn. Iloiseksi yllätykseksemme sisään pääsi maksutta, koska se oli tällä hetkellä museon ainoa näyttely. Muihin huoneisiin on juuri rakenteilla uudet näyttelyt. "Finnish Teens" on esillä 16.10. asti. Valokuvat kattavat yhden huoneen seinät. Saimme vielä tiistaina olla näyttelyssä kaksistaan.

Nimensä mukaisesti "Finnish Teens" esittelee suomalaisia teini-ikäisiä. Kuvat tuovat esiin kahden maailman välillä elämisen, koska vielä kotona asuvat teinit on kuvattu usein vanhempiensa sisustamassa pikkuporvarillisessa ja hyvin tavallisessa olohuoneessa tai omassa makuuhuoneessaan, josta löytyy vielä nukkekoti ja röyhelöverhot. Teineillä on usein apaattinen ja passiivinen katse: "Mitä vit*n välii mistään." He eivät tunnu enää istuvan lapsuutensa perhekotiin, mutta he ovat vielä liian nuoria muuttamaan pois omaan asuntoonsa. Kuvista tulee hyvin esille teinien tylsistyminen, epävarmuus ja uhmakkuus mutta toisaalta välillä myös herkkyys, raikkaus ja energia. Sinikoski osaa ottaa jopa pissiksestä eteerisen näköisen kauriinsilmä-valokuvan!

Valokuvataiteen museon puoti on kyllä oikea aarreaitta! Mukaani lähti taas taidepostikortteja sekä yksi synttärilahja ystävälle. Kävimme vielä kahvittelemassa (tai mehuttelemassa, sillä join tuoremehua kakkupalan kyytipoikana) Kaapelitehtaan valoisassa ravintolassa Hima&Sali. Olen lähivuosina käynyt sen verran usein Himassa & Salissa ja Valokuvataiteen museossa, että niissä tulee aina tuttu ja turvallinen olo. Pidän todella paljon inspiroivasta ja jännittävästä Kaapelitehtaasta, jossa aina tapahtuu jotain kiinnostavaa! On myös hauska ajatella, että rakennuksessa on monien taiteilijoiden työhuoneita ja kulttuurialojen toimistoja.

vasemmalla eteerinen pissis, oikealla äärimmäistä arkisuutta ja tavallisuutta (huomaa siniristilippu-crocksit)...

Tässä kuvassa on upeat voimakkaat värit sekä salaperäinen ja onnellinen tunnelma.

karun kaunis Kaapelitehdas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti