Suositut tekstit

sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Häät helvetistä

hääpari (Jenni Banerjee ja Antti Lang)

Nyt kun olen kerrankin vireessä niin naputtelen tänään vielä kolmannen blogipäivityksen. Olin tämän viikon keskiviikkona Virven ja Sampsan kanssa katsomassa Espoon kaupunginteatterissa saksalaisen Bertolt Brechtin pienoisnäytelmän Pikkuporvarihäät. Nautimme myös ennen näytöstä leivokset Espoon kaupunginteatterin boheemissa kahvilassa. Kahvila on kiva, vaikka itse teatteri muistuttaa ulkoisesti enemmän steriiliä toimistorakennusta.

Vuonna 1923 valmistunut näytelmä keskittyy kuvaamaan yksiä hääjuhlia, joissa kaikki menee pikkuhiljaa pieleen. Näytelmä on yhä ajankohtainen, vaikka se piirre vain on vanhentunut, että morsiamelta odotettaisiin neitsyyttä. Tapahtumat ja ihmistyypit ovat hykerryttävän hauskoja, vaikka ne kuvaavatkin karmaisevaa todellisuutta. Pikkuporvarihäät irvailee jäykälle porvarillisuudelle, sosiaalisille kulisseille ja muka hyvän elämän vaatimuksille. Hääjuhlat ovat aluksi jähmeät, kun saman pöydän ääressä ruokailevat sukulaiset, joilla ei ole mitään yhteistä keskenään (paitsi jokaisen omat raivostuttavat maneerit tai moraalittomuudet) ja toisistaan vieraantuneet piiloaggressiiviset avioparit. Näytelmä näyttää sosiaaliset epäkohdat ja vetää ne reilusti överiksi. Näytelmän on ohjannut englanniksi slovenialainen Vito Taufer, johon törmäsin elokuussa Espoon Cinéssä Eevan seurassa.

Kaverini Eeva Putro näyttelee morsiamen sisarta.

Asko Sahlman (kuvassa) kuoli traagisesti liikenneottemuudessa syyskuussa. Hänen roolinsa opetteli viikossa Raimo Grönber.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti