Tänään alkaa tosi-tv-sarja, joka kiinnostaa jopa mua, joka en yleensä pinnallista ja piinallista tosi-tv:tä jaksa seurata. Kuitenkin tosi-tv on tullut jäädäkseen, joten en halua kääntää sillä täysin selkääni.
Ensimmäistä kertaa Suomessa tosi-tv:n aiheena ovat nyt kuvataiteilijat! Kyseessä on MTV3:n uusi kahdeksanosainen sarja Taiteilijaelämää Salmelassa, joka tulee lauantaisin klo 17.20 ja uusintana sunnuntaina aamupäivällä.
"Taiteilijaelämää Salmelassa kertoo suositun mäntyharjulaisen Taidekeskus Salmelan Nuorten kuvataidekilpailussa menestyneistä nuoria taiteilijoita, joita valmennetaan kohti ammattitaiteilijan uraa"
Taidekeskus Salmela |
Toisaalta tv-ohjelma on loistava keino antaa tunnettavuutta nuorille kuvataiteilijoille ja tehdä kuvataiteista suositumpaa kansan parissa. Lisäksi taiteilijan luomistyöhön liittyy kriisejä ja taidepiireihin jopa draamaa ja kilpailua, mikä on hedelmällistä maaperää konflikteista elävälle tosi-tv:lle... Harvoin sitä myös pääsee seuraamaan kuvataiteilijoita työssään niin kuin nyt, sillä taidenäyttelyissä on esillä vain valmis teos.
Kiinnostavan boheemi, ennakkoluuloton, positiivinen ja korkeakulttuurinen aihe tosi-tv:lle! Tänään selviää, onko ohjelma myös mukaansatempaava.
Riittääköhän noissa kuvataiteilijoissa vaan riittävästi ytyä tosi-tv:hen? Ovat tätä nykyä aika tylsää porukkaa, joka ei itseään hirveästi ole halunnun popularisoida. Tosin kirjailijoitten itseensäkäpertymisestä sitä vasta tylsän shown saisikin :)
VastaaPoistaAinakin ensimmäinen osa vaikutti ihan lupaavalta!
VastaaPoistaTosi-tv:n tekemisestä taiteilijoista on se hyvä puoli, että kerrankin haastatellaan nuoria ihmisiä, joilla on laaja yleissivistys, vahvaa kulttuurin tuntemusta ja kutsumustyö. Vähän toista kuin ainainen tyhmät ja tietämättömät kommentit, nakuilu, lääppiminen ja kännääminen tosi-tv:ssä. :-b
Ja kuvataitelijat ja kirjailijatko muka tylsiä! :-D Suurin osahan heistä elää intohimoista, rohkeaa, romanttista ja epäsovinnaista elämää (myös usein aika viinanhuuruista ja tuhlailevaa)... Vaikka taiteellisen työntekeminen vaatii yksinäisyyttä ja itsekuria, niin muu elämä onkin usein sitäkin menevämpää. Ajattele vaikka kirjailijoista Pentti Saarikoskea, Hannu Salamaa, Sofi Oksasta tai Oscar Wildeä, tai kuvataiteilijoista Pablo Picassoa, Paul Gauguinia, Vincent van Goghia tai Andy Warholia! Heidän persoonansa ja elämänsä eivät todellakaan ole tylsiä.
Olen ohimennen katsellut pari osaa myös supersuosittua Muodin huipulla -tosi-tv-sarjaa, jossa taas esiintyvät nuoret muotisuunnittelijat, ja hekin ovat mielenkiintoisia persoonia seurata. Vaikka vaatteiden suunnittelu itsessään on yksinäistä puurtamista, niin sarja on silti kiinnostava, koska on hauska nähdä miten vaatteet edistyvät ja millaisia ne ovat valmiina.
Nykyajan kuvataiteilijat voivat tosin tuntua tylsiltä menneeseen seikkailumeininkiin verrattuna, kun kulttuurimme on nykyisin suorittamisen, puurtamisen ja steriilin virkamiesmäisyyden läpitunkemaa. Kuitenkin nykytaitelijoitakin on moneen lähtöön, niin hiljaisia kuin vaudikkaampia. Olihan viimeksi helmikuussa suuri kohu siitä kun nuori taiteilija Jani Leinonen kidnappasi ja mestasi Ruoholahden McDonaldsin Ronald McDonald -nuken.
VastaaPoistaKyllä aika tylsä ohjelma. Salmelan isäntä haluaa itse olla esillä koko ajan. Mummo ja vaari fiiliksinen meininki. Ei nykytaidetta, ei nykymeininkiä.
VastaaPoista