Valmistin lauantaina Vilman kanssa herkullista uutta salaattia, jonka ohjeen haluan jakaa. Ohje on itse asiassa Vilman luoma, ja reseptin innoittajana on ollut mahtavan Kokomon vuohenjuustosalaatti.
Marinoidun punasipulin voi valmistaa jo edellisenä päivänä (älä kysy multa miten, sillä Vilma marinoi sipulit jo kotonaan...). Voit ostaa kaupasta valmiita wasabipähkinöitä. Emme löytäneet niitä K-Marketista, joten ostimme tavallisia, ei-suolattuja cashewpähkinöitä ja sivelimme niille (hiukan) wasabitahnaa.
Oletteko muuten huomanneet, että kärsimyshedelmiä kutsutaan nykyään yleisesti puolittain englanninkielisesti passionhedelmiksi? Onhan se toki myyvempi ja positiivisempi nimi. Nimeä ei kuitenkaan ole suomennettu intohimohedelmäksi... Wikipedian mukaan virallinen nimi on punapassiohedelmä (en ole koskaan kuullutkaan)!
liila passionhedelmä kokonaisena ja halkaistuna, kuva Wikimedia Commons |
salaattimme tekovaiheessa |
Tämä salaatti on sekä herkullinen että kaunis! Ja ihanan raikasta. |
VUOHENJUUSTOSALAATTI WASABIPÄHKINÖILLÄ
vuohenjuustoa
2 appelsiinia
2 passionhedelmää
marinoitua punasipulia (marinoi yön ylitse)
1 kurkku
1 ruukku korianteria
hunajaa
wasabipähkinöitä
kananmunaa
jäävuorisalaattia (jos haluaa salaatista ruokaisemman)
mustapippuria
appelsiinisiirappia
marinadi punasipuliin (esimerkiksi):
5 rkl oliiviöljyä
3 rkl balsamicoa
1 rkl tai enemmän sokeria
1/2 tl suolaa
pippuria
Voitele juustonpalat kananmunalla ennen kuin paistat ne paistinpannulla. Jos et ostanut kaupasta valmiita wasabipähkinöitä, niin paista myös cashewpähkinät pannulla. Voit nylkeä appelsiinit. Lopuksi salaatin päälle vähän appelsiinisiirappia, jos sitä sattuu olemaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti