Suositut tekstit

tiistai 31. toukokuuta 2011

Söpöjä tyttömäisiä juttuja


Ketulla ja jäniksellä ei tässä viitata kansansatuun, vaan uuteen satumaiseen lifestyle-kauppaan Kalliossa, Vegemestan vieressä. Huomenna pääsee nauttimaan samppanjaa, seurustelemaan ja ihastelemaan käsintehtyjä aarteita kaverini Outin ja tämän kaverin Hennan puodin avajaisissa kello 18-21. Kaupalla on myös oma blogi, josta saa lisäinfoa. Tytöillä oli aikaisemmin Makoisa-lifestylepuoti Töölössä Museokadulla. Outin tuotemerkki on nimeltään Onneli.

valokuva Fox & Rabbit -puodin Facebook-sivulta
Hauskaa, että viime vuosina nuoret, luovat yrittäjät ja käsityöihmiset ovat uskaltaneet avata paljon omia puotejaan ja kahviloitaan, eritoten Kalliossa ja Punavuoressa. Niin paljon innostusta, rohkeutta, lahjakkuutta, arjen estetiikkaa ja kauneuden tajua. Tarjolla voi olla vintagevaatteita ja -asusteita, oman malliston tai uusien suunnittelijoiden vaatteita ja koruja, kierrätystavaroista tehtyjä sisustusesineitä, erikoisia kahvilakonsepteja tai persoonallisia uniikkiasusteita.

Suurin osa nuorista yrittäjistä vaikuttaa jostain syystä olevan naisia. Tuotteet ja kaupat ovat tyyliltään yleensä hyvinkin tyttömäisiä ja söpöjä. Kenties eniten ostajiakin erikoisemmille sisustustuotteilla, asusteille ja erikoiskahveille löytyy nuorista naisista, jotka aina etsivät jotain uutta ja joukosta erottuvaa itselleen ja lahjaksi ystävilleen. 

valokuva Pihapuodin verkkosivuilta
Vierailin äsken Merimiehenkadun pienessä lifestylepuodissa nimeltä Pihapuoti. Sieltä saa niin leluja, karkkeja, huonekaluja, lahjoja kuin puutarhatavaroita. Ihanimpia olivat mielestäni uniikit osoitekirjat, joissa oli kansikuvina valokuvia rappioromanttisista maisemista kuten kuluneista taloista. Pihapuodin juttu on vanhanajan maalaismainen romantiikka, tyttömäisyys ja kesäinen tunnelma. Väreinä tuotteissa on eniten valkoista ja pastellisävyjä.

Neiti Etsivä -käsilaukku
Entä muistatteko vielä Neiti Etsivän Paulan alias Nancy Drewin? Törmäsin eilen sattumalta netissä yhdysvaltalaiseen Nancy Drew -verkkopuotiin! En itse nuorena lukenut Neiti Etsiviä, mutta olen ihan myyty näille söpöille tuotteille!! Ensimmäinen Neiti Etsivä julkaistiin Yhdysvalloissa jo vuonna 1930, ja verkkokaupan tuotteissa on käytetty juuri nostalgisia kuvia 1930-1950-lukujen kirjojen kansista. Sarja on viihteellinen mutta samalla feministinen, sillä onhan päähenkilö positiivinen ja fiksu nuori nainen, jolla on menestyvä oma ura ja hohdokas elämä.

Olen nyt kevyellä kesätuulella ja lainasin kirjastosta kirjan Neiti Etsivä ja Siniparran huone... Hankkiakseni yleissivistystä! Voin aina perustella tämän myös sillä, että tutkin yliopistoaikoina paljon Siniparta-aiheista kirjallisuutta.

Neiti Etsivä -kirjapainot

Verkkokaupasta löytyy jopa Neiti Etsivän keittokirja!

2 kommenttia:

  1. Äh - taidan muuttaa takaisin Helsinkiin tai hei, ainakin tulen kesälomalla käymään, mutta rabbit saa jäädä kotiin : ) Saat kaupungin kuulostamaan paratiisilta.

    VastaaPoista
  2. Hih! Hauska kuulla. Helsinki onkin rakkauteni. Tänne vain! :)

    VastaaPoista