Suositut tekstit

keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Syö, juo, naura

Olen tässä viime viikonloppuna ja tämän viikon alussa käynyt taas uskomattoman paljon kahviloissa, baareissa ja syömässä ulkona... On ollut hyvää seuraa ja hyvää ruokaa!

- Allotria, musiikkiteatteri Kapsäkin ravintola Hämeentiellä. Perjantain lounas työkavereiden kanssa. Suosittelen: lasiseinäinen ravintola on valoisa (ja kuuma...) kuin keskikesällä, hyvin tyylikäs ja sieltä saa edullisia, persoonallisia lounaita kuten lantturässi.

- Kaisaniemen Iguana: se mansikkamargarita!!! Mmmm. Söimme Vilman kanssa siellä molemmat kasvisruuat, eli niitäkin saa Iguanasta. Huono puoli siitä, että paikka on perjantai-iltana todella täynnä ja meluisa.

- Kolmekymmentävuotias brittipubi Angleterre, jonka näyteikkunan mekaaniset nuket varmaan kaikki helsinkiläiset tunnistavat. Niin minäkin, mutta kävin siellä kavereiden kanssa siidereillä ensimmäistä kertaa vasta viime lauantai-iltana! 


Angleterressa on hienot kohokuvioiset tapetit ja nostalgisia tauluja. Kuvassa ei näy, että baaritiskilla roikkuu vanhanajan tinatuoppeja.


Angleterren näyteikkunan baarikärpäset

- Eerikin pippuri. Yksinkertaisesti laadukkain paikka yösyöpötellä... Turkkilaiset värikkäät metalliset kattolamput ovat kauniit.

- Fazerin kahvila. Klassikko. Tytti houkutteli mut kokeilemaan makeaa juustopiirasta, joka oli namia, maistui pehmeältä rahkapullalta.

- Kreikkalainen ravintola Minos Kampin kauppakeskuksessa. Oli tunnelmallista kun syömään pääsi keskellä talvea lasiseinäiselle terassille Kampin kauppakeskuksen pihalle, vastapäätä Tennispalatsia. Kreikkalainen ruoka on aina herkullista.

- Kuvataideakatamien ravintola Kasvisbaari Hämeentiellä. Joka päivä vaihtuvia hyviä kasvislounaita edullisesti, miinusta ravintolan pienuudesta ja hälyisyydestä. Kasvisbaarissa joutuu seuransa kanssa lähes aina istumaan tuntemattomien kanssa samassa pöydässä ja kuulemaan toisten keskustelut, eli tyypillinen kouluruokala. 

- Stockmannin Kulma. Usein unohdettu elegantti pikkukahvila, jossa itsekin olin eilen Marjon kanssa ensimmäistä kertaa.


Lorina... :-D Oli hassusta nimestä huolimatta hyvää sitruunalimonadia ilman lisä- tai väriaineita, ja resepti on peräisin jo 1800-luvulta. Taustalla näkyy Marjoa.

Ja kyllä, Docpoint-päivitys on tulossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti