Suositut tekstit

maanantai 17. tammikuuta 2011

P niin kuin Pasila, D niin kuin Duras

Tänään SE vihdoinkin taas jatkuu!!! Siis tietenkin hervoton tv-sarja, animaatio Pasila klo: 20.30! :-D Illasta on tulossa jännä, hyvin jännä...

Pasilan tyypit 

* * * * *
Luin eilen loppuun lokakuussa Helsingin kirjamessuilta ostamani ranskalaisen Marguerite Durasin (1914-1996) suomennetun kirjan Kirjoitan. 78-vuotias menestyskirjailija saneli omaa kirjoittamistaan pohtivan tekstin rakastajalleen. (Duras on sanonut, että hänen elämässään on aina ollut rakastajia.) Kirjoitan sisältää ajatuksia herättäviä ja kauniita mietteitä kirjoittamisesta ja elämän tarkasta havainnoimisesta. Kirjan loppupuolella on Durasin traaginen novelli (tai pikemminkin pitkä hautakirjoitus) nimeltä "Nuoren englantilaisen lentäjän kuolema".

 
Marguerite Duras vuonna 1955

"Kirjoittamisen yksinäisyys on yksinäisyyttä jota ilman ei synny kirjoitusta."

"Kyseenalaistaminen on yhtä kuin kirjoittaminen. Siksi se on myös yhtä kuin kirjailija."

"Moitin kirjoja yleensä siitä, etteivät ne ole vapaita. Kirjoituksen läpi näkyy että ne tekemällä tehdään ja suunnitellaan sääntöjen, muotin mukaan. Kirjailija toimii usein itsensä tarkastajana, ryhtyy itsensä poliisiksi."

* * * * *

Piristin pimeää ja lumista talvea ostamalla / varaamalla liput Puoli-Q:hun näytelmään Elenan huone ja Kansallioopperaan Manon-balettiin. Jee jee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti