Suositut tekstit

torstai 23. helmikuuta 2012

Café Cavalier on soma gay-kahvila

Pitihän se testata eli Helsingin uusi homokahvila Café & Bar Cavalier. Kahvila löytyy Kampista Malminrinteestä, legendaarisen pornokauppa Keltaisen ruusun vierestä.

Ottamani valokuva Café Cavalierista.
Kävin Cavalierissa tiistai-iltana kahvilla ja syömässä ystäväni Jasminin kanssa, joka asuu aivan kahvilan lähellä, ja hän olikin siellä jo kolmatta kertaa.

Kahvila on nimensä ("kavaljeeri") perusteella suunnattu homomiehille, ja paikan omistavatkin kaksi miestä. Miksi, miksi Helsingissä ei koskaan voi olla yhtään lesbokahvilaa?! Huokaus. Helsingissä on muutenkin runsaasti homomiehille suunnattuja baareja ja yökerhoja, mutta naisille vain satunnaisia klubi-iltoja.

Cavalierissa oli meidän lisäksi vain kolme miestä. Tunnelma ei kuitenkaan ollut naisia / lesboja kohtaan torjuva tai kyräilevä, niin kuin joissakin miehille suunnatuissa baareissa olen kohdannut, vaan omistaja oli oikein lämmin meitä kohtaan. Huomasin vasta myöhemmin, että kahvila menee tiistaisin jo kuudelta kiinni, mutta kiltti omistaja ei hätistellyt meitä pois kuuden jälkeen.

Kahvilan sisustuksesta ei olisi voinut mitenkään arvata tulleensa homokahvilaan. Ainoastaan oven ulkopuolella taisi heilua pieni sateenkaarilippu, jos oikein muistan. Ehkä paikan pääideana onkin, että homomiehet voivat tulle sinne rauhassa vaikka keskellä päivää treffeille pitelemään toisiaan kädestä, ilman että muista pöydistä tuijotetaan tai huudellaan.

Kahvila on siisti, soma ja kotoisa. Seinillä oli maalauksia, sillä kahvilassa pidetään taidenäyttelyitä. Ainoa miinus tulee paikan pienuudesta, koska tuntui, että muissa pöydissä kuultiin kaikki sanomamme. Lisäksi verkkosivuilla mainostetaan kakkupaloja, joita ei kuitenkaan ollut myynnissä, vain pari pientä perusleivosta. Mutta kahvilan erikoisuus tuntuvatkin olevan "äijämakuun" sopivat lihapiirakan näköiset piirakat, joissa on erilaisia täytteitä, myös kasvisversioita.

Cavalier on myös baari, ja se onkin keskiviikosta lauantaihin auki kahteen asti yöllä.


Ostamani herkullinen ja rasvainen feta-kasvis-piirakka, jonka mukana tuli somissa pikkulaseissa ketsuppia, sinappia, majoneesia ja minisuolakurkkuja.


7 kommenttia:

 1. Olen itsekin miettinyt tuota lesbopaikkojen vähyyttä. Luulisi että lesbot kävisivät innolla kahvilla. :D Mutta hienoa että teillä on sentään tuo! Tampereella ei ole muuta kuin yksi baari ja sekin on selkeästi miehille suunnattu yökerho. Ehkä edelleen lesbot ja naisparit sulautuvat paremmin hetskupaikkoihin ja näin omien mestojen tarve ei ole niin suuri?

  VastaaPoista
 2. Olen joskus lukenut, että homomiehet viihtyvät paljon enemmän vain toisten homomiesten seurassa, kun taas lesbot eivät samalla tavalla ryhmittäydy eivätkä jätä heteromestoja. Tykkään käydä "tavallisissa" kahviloissa, koska niitäkin on vaikka mitä persoonallisia ja ihania, mutta lepakkokahvila olisi kyllä piristävä lisä. :) Lesbot tuntuvat muutenkin olevan näkymättömiä yhteiskunnassa. Homomiehille on paljon enemmän yökerhoja, baareja ja kahviloita. Ehkä syynä on naisten huonompi asema, koska homomiehillä on kuulemma enemmän rahaa kuin lepakoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota....Mä en nyt kyllä ymmärrä että miksi te naiset ette perusta kahviloita/baareja/yökerhoja naisille? Eihän sitä kukaan kiellä,siitä vaan toimeen :) T:Jouko

   Poista
 3. Joo, en minäkään tiedä, miksei kukaan bisness-henkinen lepakko ole tarttunut toimeen. Ehkä suurin osa lepakoista on suuntautunut taide- ja humanistialoille. :-b

  VastaaPoista
 4. Mun ottama valokuva :)
  http://www.facebook.com/photo.php?fbid=263691420382879&set=a.263200357098652.65299.218974454854576&type=3&theater

  VastaaPoista
 5. Lepakot on niin riitasta porukkaa ei ne siitä syystä saa mitään aikaiseksi. Turha valittaa avatkaa baari teitä varmasti olisi tarpeeksi yhdelle baarille. Kävisin siellä itsekkin varmasti aika usein.

  VastaaPoista
 6. Kävin cavalier baarissa 24 ja 27.10.2014 ja tykkäsin kovasti paikasta.Olen käynyt siinä muutaman kerran aikaisemminkin harmi vaan että en ole paikkakuntalainen että voisin käydä useammin.Kiva pieni viihtyisä paikka letkee rento meininki.Ehkä pääsen Joulukuussa käymään ja nauttimaan kylmästä huurteisesta oluesta.Toivoisin jos joku istuu yksin siellä kuten minä, tulisi miehet arkailematta juttelemaan mies miehelle.

  VastaaPoista