Suositut tekstit

keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Afrikkalaista ja italialaista herkuttelua

Maya-intiaanien ennustus ei toteutunutkaan ja maailmanloppua ei tullut eilen 21.2.2012! Sen kunniaksi voi vaikka... blogata.

Baobabin kuvat ovat ravintolan Facebook-sivulta.
Helsingissä ei ainakaan ole runsaudenpulaa afrikkalaisista ravintoloista. Siksi Kallioon muutama kuukausi sitten avattu, hauskasti nimetty Baobab on enemmän kuin tervetullut. Kävin siellä viime viikonloppuna illallisella ystäväni Eijan kanssa. Varasimme pöydän etukäteen, mutta tilaa olisi ollut muutenkin. Olimme muuten ainoat suomea puhuvat asiakkaat.

Baobab sijaitsee Kolmannella linjalla aivan Club Libertén vieressä. Pieni ravintola on viihtyisä ja persoonallinen. Siellä on 18 istumapaikkaa. Paikan on perustanut kaksi gambialaista miestä, jotka puhuvat asiakkaille englantia. Ravintolassa ei sitten muuten myydä alkoholia.


On sinänsä hassua puhua vain "afrikkalaisesta" ravintolasta, koska Afrikka maanosana koostuu kymmenistä valtioista ja hyvinkin erilaisista ruokakulttuureista. Yhtä yliolkaista olisi puhua eurooppalaisesta tai aasialaisesta ravintolasta tarkentamatta maata. Nyt-lehden mukaan Baobab tarjoilee gambialaista, nigerialaista ja ghanalaista ruokaa.

Tilasin itse annoksen, joka sisälsi paistettua naudanlihaa, ruokabanaania ja riisiä. Se maksoi muistaakseni 14 euroa. Oli oikein hyvää, enkä jaksanut syödä koko annosta. Juomaksi sai "eksoottisia limuja", ja nautin itse guava-limusta.

* * *

Bonuksena mainitsen sen, että testasin viime perjantaina ystäväni Essi V:n kanssa pienellä kahvila- ja baarikierroksellamme uutena tuttavuutena Kluuvin kauppakeskuksen italialaisen Fratello Torrofazione -kahvilan (huh, yritäpä muistaa ulkoa tämä nimi!).

Kahvila on erikoistunut itse jauhamaansa kahviin, ja siellä oli myös erikoinen, tiedekeskuksen härveliä muistuttava tislauslaite (?) kahville. Paikka on katutasolla kahdessa tasossa ja todella kodikas sohvineen ja tyynyineen. Söin siellä tulisella makkaralle täytetyn leivän, joka valmistettiin paikan päällä tilaukseni jälkeen. Täytetty leipä oli tuoretta, rapeaa - ja todellakin tulista! Nam.

Kuva on Fratellon Kluuvin kotisivuilta.

2 kommenttia:

  1. Älä vielä huokaise helpotuksesta! Mayojen kalenterissa on jäljellä vielä kymmenen kuukautta ja maailmanloppua odotetaan vasta 21.12.2012 :-)

    Mutta hauska kuulla, että Baobab on hyvä, olen itse menossa sinne ensi viikolla..

    VastaaPoista
  2. Uups! Ilakoin siis liian aikaisin!

    Herkullista vierailua Baobabissa ensi viikolla! :-) Mun alkoikin heti taas tehdä mieli paikan ruokaa, mmm.

    VastaaPoista