Suositut tekstit

lauantai 10. joulukuuta 2011

Kaksi uutta ravintolaa: Mange Sud ja Hanko Sushi
Jostain syystä en jaksanut ottaa eilen valokuvia, joten tämä kuva Mange Sudista on ravintolan kotisivuilta.

Olen vaihteeksi käynyt tällä viikolla paljon syömässä ulkona kavereiden kanssa. Onko mitään hauskempaa ja hyödyllisempää (saa ruokaa, pääsee ulos kivaan paikkaan ja samalla näkee pitkästä aikaa jonkun ystävän)? Tässä nyt esittelyssä kaksi uutta paikkaa tältä viikolta, koska muista ravintoloista ja kahviloista olen jo tainnut kirjoittaa täällä aikaisemminkin. 

Tämä uusi eiralainen helmi on voinut jäädä monelta huomaamatta eli erikoisesti nimetty ravintola Mange sud (Tehtaankatu 34 D). Ravintola panostaa välimerelliseen ruokaan, joka onkin lemppariani. Paikka on pieni ja tyylikäs, kuin taidegalleria tai desingasunto. Jo itse rakennus on kaunis ja vanha. Miinusta siitä, että pienessä ravintolassa tuntuu helposti siltä kuin kaikki kuulisivat toisten pöytien keskustelut. Lisäksi pitkän pöydän ääressä on vaikea kuulla, mitä pöydän toisessa päässä istuvat kaverit sanovat. Jos tosin on liikkeellä kaksistaan, niin saa pöydän syrjemmältä kuin keskeltä salia.

Mange sud
Olin Mange Sudissa eilen Mediapajan vanhojen ystävieni kanssa viettämässä porukalla pikkujoulujamme. Otin itse alkuun glögin (seitsemän euroa!) ja ruuaksi grillattua maissikanaa, paahdettuja juureksia, vuohenjuustoa ja rosmariinikastiketta (pieni mutta todella hyvänmakuinen annos, 19€). Jälkkäriksi erehdyin ottamaan kahvin, ja tavallinen kupillinen maksoi 3,5 euroa... Muutama meistä otti Teatteri-menun, joka oli paikan hintoihin nähden kohtuullinen eli 34 eurolla sai alkusalaatin, pääruuan ja jälkiruuan, ja oli kuulemma todella hyvää. Plussaa siitä, että ravintola on niin lähellä kotiani, heh.


Iloinen yllätys oli se, että laskun mukana jokainen sai etusetelin, jolla ensi kerralla voi syödä kaksi menua yhden hinnalla. Erikoista sinänsä, ettei paikka ole auki viikonloppuisin, vain tiistaista perjantaihin. Pöytävarauksen voi tehdä kätevästi netissä ravintolan kotisivuilla.

Jatkoimme lähelle Punavuoren Ahveneen, joka on todellinen oluen ystävän mekka, mutta saa sieltä tällainen sokerihiirikin kirsikkaolutta ja minttukaakaota.

****

lounasannos

Kävin tällä viikolla jälleen uudistuneessa Kluuvin tavaratalossa, nyt Juhanin kanssa lounaalla ylimmän kerroksen sushiravintolassa nimeltä Hanko Sushi. Kyseessä on itse asiassa ketju, joka löytyy useammasta kaupungista Suomesta ja Helsingistä ennestään Ruoholahdesta, Herttoniemestä ja Hakaniemestä.

Paikan valtava akvaario oli jo aikaisemmin kiinnittänyt huomioni. Koko Kluuvin ylin kerros on sisustukseltaan hyvin valkoinen ja samoin on myös Hanko Sushi. Lounasmenu eli sushilajitelma oli herkullinen, ja sitä sai kolmessa eri koossa. Hintaan kuului misokeitto ja vihreä tee. Ruoka oli tuoretta sillä se tehtiin paikan päällä, eikä kokilta mennyt aikaa kuin hetki. Ravintolassa on muutama syrjäinen istuskelutila kahdelle hengelle tai yksin syöville. Samalla voi ihailla vastapäätä näkyvää vihreiden kasvien peittämää seinää.

Hanko Sushista on mukavaa jatkaa kahville tai smoothielle saman kerroksen Fuel Smoothie baariin ja kahvilaan, jossa saa loikoilla säkkituoleilla.

2 kommenttia:

  1. Hei,

    Mange sud on avoinna tiistaista perjantaihin klo 16 alkaen ja lauantaisin klo 13 alkaen

    VastaaPoista
  2. Kiitos lisäinfosta! :) Sinne siis syömään lukijat hyvät, jos kiinnostuitte.

    VastaaPoista